Slani alzaški kolač – crepes flambees ili flammkuchen gotov je za sat vreman, priprema je jednostavna. Osnovni sastojak ovog kolača je luk, a u kombinciji s pancetom daje odličan okus.
Slani alzaški kolač – crepes flambees ili flammkuchen sastojci:
- 45 dkg brašna
- 2 glavice luka
- 20 dkg pancete
- pola žličice mljevene crvene paprike
- ulje
- 40 dkg milerama
- žlica vlasca
- sol
Slani alzaški kolač – crepes flambees ili flammkuchen priprema:
Pancetu narežite na trakice i luk na kolutove. Luk stavite u hladnu vodu.
Napravite tijesto do brašna, 2,5 dl mlake vode, 0,9 dcl ulja i pola žličice soli. Tijesto stvite na dasku i oblikujte kuglu. Stavite u nauljenu zdjelu, poklopite i neka odstoji oko pola sata. Nakon pola sata rasporedite ga na 4 dijela i oblikujte kugle.
Luk izvadite iz vode i ocijedite ga.
Razvaljte kuglu po kuglu i stavite na lim za pečenje. Premažite tankim slojem milerama, začinite paprikom, preko milerama stavite kolutove luka i trakice pancete.
Sve pecite oko 10 minuta na 250 stupnjeva.
Slani alzaški kolač – crepes flambees ili flammkuchen možete poslužiti.