Domaći kruh najbolji je kruh. Za pripremu kruha potrebno vam je oko dva sata, ali sama priprema nije zahtjevna. Uz smo nekoliko sastojaka napravite domaći kruh.
Sastojci za domaći kruh:
- paket suhog kvasca
- 3 žlice šećera plus 1/2 žličice šećera
- 2 šalice tople vode
- žlica soli
- 7 šalice brašna
- 2 žlice ulja
Postupak izrade domaćeg kruha:
Otopite kvasac i 1/2 žličice šećera u toploj vodi; ostavite da odstoji dok se na površini ne stvore mjehurići. Umutiti preostale 3 žlice šećera, sol i 3 šalice brašna. Umiješajte ulje u smjesu kvasca; ulijte u smjesu od brašna i miješajte dok ne postane glatko. Umiješajte preostalo brašno, 1/2 šalice odjednom, da dobijete mekano tijesto.
Okrenite na pobrašnjenu površinu; mijesite dok ne postane glatko i elastično. Pokrijte i ostavite da se diže na toplom mjestu dok se ne udvostruči, oko dva sata.
Izbušite tijesto. Okrenite na lagano pobrašnjenu površinu i oblikujte kruh. Stavite u lim za pečenje, ostavite još oko sata vremena neka se diže.
Pecite na 200°C dok ne poprimi zlatno-smeđu boju oko pola sata.
Izvadite da se ohladi.