Puretina s krumpirom u pećnici klasičan je obrok koji se može pripremiti na običan radni dan ili kao svečani nedjeljni ručak. Ovo je jednostavan recept s malo sastojaka i izvrsnom prezentacijom za posluživanje u posebnim prilikama! Evo kako se priprema puretina s krumpirom u pećnici.
Puretina s krumpirom u pećnici sastojci:
- 1 kg purećih prsa
- 1 kg malih krumpira
- 100 ml pileće juhe
- 100 ml maslinovog ulja
- pola žličice paprike
- žličica muškatnog oraščića
- 6 češnjeva češnjaka
- sol (po ukusu)
Kako se priprema puretina s krumpirom u pećnici?
Neoguljene krumpire operite i na svakom malo zarežite. Pureća prsa i krumpir stavite u posudu za pečenje i pokapajte maslinovim uljem i pilećom juhom. Začinite solju, muškatnim oraščićem, paprikom i oguljenim češnjakom.
Zagrijte pećnicu na 180°C. Pecite dok ne dobije lijepu smeđu boju, oko 1 sat i 30 minuta. Povremeno prelijte puretinu i krumpir umakom. Ugasite pećnicu i poslužite puretinu s krumpirom dok su još topli.