S minimalnim vremenom pripreme i dodatnim prostorom u pećnici za sve vaše blagdanske obroke, ovaj recept za puretinu na roštilju vrijedan je pripreme.
Sočna puretina na roštilju sastojci:
- 1 cijela purica
- 1 žlica biljnog ulja
- 1 žličica talijanskog začina ili više po ukusu
- sol i mljeveni crni papar po ukusu
Sočna puretina na roštilju priprema:
Pripremite vanjski roštilj na srednje jaku toplinu. Izvadite i bacite iznutrice. Puretinu operite i osušite. Okrenite krila unatrag kako biste držali kožu vrata na mjestu. Vratite noge u skupljeni položaj. Premažite puretinu uljem. Iznutra i izvana začinite talijanskim začinima, solju i paprom. Stavite puretinu s prsima prema gore na metalnu rešetku unutar velike posude za pečenje.
Stavite posudu za pečenje na neizravnu vatru na prethodno zagrijani roštilj. Pecite na roštilju dok unutarnja temperatura buta ne bude 85 stupnjeva C, 2 do 3 sata. Uklonite s roštilja i ostavite puretinu da odstoji 15 minuta prije rezanja. Sada ste sigurni kako se priprema puretina na roštilju.