Kuharica / Kako se priprema sočna puretina na roštilju?

Image
Foto: Pixabay

Naučite kako ispeći puretinu na roštilju uz ovaj jednostavan recept. Iako nije baš tradicionalno, pečenje puretine na roštilju najbolji je način da svaki put osigurate mekano i sočno meso te hrskavu kožu.

15.12.2022.
14:14
Pixabay
VOYO logo

S minimalnim vremenom pripreme i dodatnim prostorom u pećnici za sve vaše blagdanske obroke, ovaj recept za puretinu na roštilju vrijedan je pripreme.

Sočna puretina na roštilju sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 cijela purica
  • 1 žlica biljnog ulja
  • 1 žličica talijanskog začina ili više po ukusu
  • sol i mljeveni crni papar po ukusu

Sočna puretina na roštilju priprema:

Pripremite vanjski roštilj na srednje jaku toplinu. Izvadite i bacite iznutrice. Puretinu operite i osušite. Okrenite krila unatrag kako biste držali kožu vrata na mjestu. Vratite noge u skupljeni položaj. Premažite puretinu uljem. Iznutra i izvana začinite talijanskim začinima, solju i paprom. Stavite puretinu s prsima prema gore na metalnu rešetku unutar velike posude za pečenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite posudu za pečenje na neizravnu vatru na prethodno zagrijani roštilj. Pecite na roštilju dok unutarnja temperatura buta ne bude 85 stupnjeva C, 2 do 3 sata. Uklonite s roštilja i ostavite puretinu da odstoji 15 minuta prije rezanja. Sada ste sigurni kako se priprema puretina na roštilju.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sisi
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo