Kuharica /

Punjeni krumpir sa špekom - recept i priprema

Image
Foto: Profimedia

Punjeni krumpir sa špekom je super jelo koje će oduševiti vaše ukućane. Kako pripremiti punjeni krumpir sa špekom?

26.3.2022.
16:53
Profimedia
VOYO logo

Punjeni krumpiri sa špekom odličan je prilog uz svaki obrok. Kako se priprema punjeni krumpir sa špekom?

Punjeni krumpir sa špekom sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 velika krumpira za pečenje
  • 8 kriški slanine
  • šalica kiselog vrhnja
  • ½ šalice mlijeka
  • 4 žlice maslaca
  • pola žličice soli
  • pola žličice papra
  • šalica nasjeckanog sira
  • mladi luk

Punjeni krumpir sa špekom priprema:

Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Pecite krumpir u zagrijanoj pećnici 1 sat. U međuvremenu stavite slaninu u veliku, duboku tavu. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Ocijedite, izmrvite i ostavite sa strane.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kad je krumpir gotov, ostavite ga da se ohladi 10 minuta. Krumpir narežite na pola po dužini i stavite u veliku zdjelu. Odvojite krumpir od njegove kore. U jezgru krumpira dodajte kiselo vrhnje, mlijeko, maslac, sol, papar, pola šalice sira i pola zelenog luka. Miješajte ručnim mikserom dok se dobro ne sjedini i ne dobije kremu. Smjesu žlicom ubacite u kore krumpira. Na svaku pospite preostali sir, zeleni luk i špek. Pecite još 15 minuta.

Punjeni krumpir sa špekom je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Superstar
NOVA SEZONA
VOYO logo