Punjeni krumpiri sa špekom odličan je prilog uz svaki obrok. Kako se priprema punjeni krumpir sa špekom?
Punjeni krumpir sa špekom sastojci:
- 4 velika krumpira za pečenje
- 8 kriški slanine
- šalica kiselog vrhnja
- ½ šalice mlijeka
- 4 žlice maslaca
- pola žličice soli
- pola žličice papra
- šalica nasjeckanog sira
- mladi luk
Punjeni krumpir sa špekom priprema:
Zagrijte pećnicu na 175 stupnjeva C. Pecite krumpir u zagrijanoj pećnici 1 sat. U međuvremenu stavite slaninu u veliku, duboku tavu. Kuhajte na srednje jakoj vatri dok ne porumeni. Ocijedite, izmrvite i ostavite sa strane.
Kad je krumpir gotov, ostavite ga da se ohladi 10 minuta. Krumpir narežite na pola po dužini i stavite u veliku zdjelu. Odvojite krumpir od njegove kore. U jezgru krumpira dodajte kiselo vrhnje, mlijeko, maslac, sol, papar, pola šalice sira i pola zelenog luka. Miješajte ručnim mikserom dok se dobro ne sjedini i ne dobije kremu. Smjesu žlicom ubacite u kore krumpira. Na svaku pospite preostali sir, zeleni luk i špek. Pecite još 15 minuta.
Punjeni krumpir sa špekom je gotov i spreman za posluživanje. Dobar tek!