Napraviti pizzu je lagano, no problem se javlja kada ju treba ispeći. Naime, pečenje pizze zahtjevan je proces jer se lako može pokvariti punoća okusa. Ako se za pečenje pizze temperatura ne pogodi, ona može biti sirova, previše pečena, premekana, pretvrda, jednostavno – neukusna. Sav trud može otići u vjetar samo zbog krive temperature, što nikako ne želimo.
No, za pečenje pizze temperatura ima svoje standarde. Poznati pizza majstori savjetuju da za pečenje pizze temepratura se treba regulirati i to na sljedeći način:
- Zagrijati pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa.
- Peći pizzu na 200-220 stupnjeva Celzijusa (ovisno o jačini vaše pećnice)
- Nakon 5-6 minuta spustiti temperaturu na 180 stupnjeva Celzijusa.
- Pecite pizzu maksimalno 20 minuta.
U slučaju da imate krušnu peć, za pečenje pizze temperatura je drugačija. Tada se pizza peče na 300 stupnjeva Celzijusa pa je vrijeme pečenja do 4 minute.