Koliko vam se puta desilo da ste trebali ostaviti oguljeni krumpir u vodi jer ste pripremili preveliku količinu, a ne želite ga baciti? Oguljeni krumpir u vodi odličan je način za skladištenje prevelike količine, no postoje pravila. Naime, oguljeni krumpir u vodi se treba čuvati na ispravan način kako biste ga kasnije mogli pripremiti.
Oguljeni krumpir u vodi najbolje bi bilo ostaviti u komadu, cijelog. No, ako ste ga već narezali, nema veze, samo ćete ga morati prije pripremiti. Oguljeni krumpir u vodi čuva se na sobnoj temperaturi, u hladnoj vodi i bez začina. Tako oguljeni krumpir u vodi može stajati do 4 sata jer nakon toga gubi svoja hranjiva svojstva. Ako ćete ipak pripremiti krumpir tek sljedeći dan, oguljeni krumpir u vodi trebate staviti u hladnjak. Pripazite samo da ga iskoristite unutar 24 sata.
Oguljeni krumpir u vodi dobro je rješenje kada nemate puno vremena za pripremu jela pa istu možete napraviti i nekoliko sati prije.