Morski ražnjići s grilla gotovi za samo 20 minuta? I to uz rižu? Pročitajte kako.
Sastojci za morske ražnjiće s grilla s rižom:
- 1 velika paprika
- 1 srednja tikvica
- debeli riblji file
- file lososa - svježe uzgojen na farmi
- 1 mali crveni luk
- 1/4 šalice Teriyaki umaka
- 8 ekstra dugih štapić
- 2 šalice smeđe riže
- 1/2 žlice ekstra djevičansko maslinovog ulja
- 1/2 korice limete
- 2 žlice sjeckanog korijandera
Upute za pripremu morskih ražnjića s grilla s rižom:
1.korak
Narežite ribu na približno 16 komadića i napravite ražnjiće koristeći slijed: paprika, tikvica, riba i luk. Ponovite postupak na istom ražnju. Ovo može biti zabavna aktivnost za stariju djecu. Dopunite ražnjeve koristeći sve sastojke.
2.korak
Očistite roštilj laganim slojem ulja, a zatim ga zagrijte do srednje visoke temperature. Posložite ražnjiće i pecite s jedne strane oko 3 minute. Nakon toga okrenite ražnjiće i nekoliko puta ih premažite Teriyaki umakom i pecite još 3 minute.
3.korak
U rižu nakapajte maslinovo ulje i stavite koricu limete kao i nasjeckani korijander. Začinite po želji morskom soli.
Morske ražnjiće s grilla poslužite uz rižu i uživajte!