Mokri čokoladni kolač jedan je od najomiljenijih deserta mnogih sladokusaca. Ovaj kolač je iznimno ukusan i sočan, a priprema se vrlo jednostavno. Sastojci potrebni da se pripremi mokri čokoladni kolač su:
- 200 g čokolade za kuhanje
- 200 g maslaca
- 200 g šećera
- 4 jaja
- 100 g brašna
Kada pripremate mokri čokoladni kolač najprije zagrijte pećnicu na 180°C. Pripremite okrugli kalup za pečenje i obložite ga papirom za pečenje. Na pari otopite čokoladu i maslac, pa maknite s vatre i ostavite da se malo ohladi. U drugoj posudi izmiksajte jaja sa šećerom dok ne dobijete pjenastu smjesu. U smjesu od jaja postepeno dodajte otopljenu čokoladu i maslac, te lagano promiješajte. Dodajte brašno i miješajte dok ne dobijete glatku smjesu.
Smjesu ulijte u pripremljeni kalup i pecite u pećnici 25-30 minuta. Kolač je gotov kada je rub zapečen, a sredina još uvijek mokra. Izvadite mokri čokoladni kolač iz pećnice i pustite da se malo ohladi prije posluživanja. Možete ga poslužiti sa šlagom ili voćem po želji. Dobar tek!