Za pripremu mesne štruce u lisnatom tijestu potrebno vam je oko dva sata, a priprema je nešto zahtjevnija. Mesna štruca u lisnatom tijestu jelo je od mljevene junetine, koje možete poslužiti kao glavno jelo.
Mesna štruca u lisnatom tijestu - sastojci:
- 35 dkg mljevene junetine
- 35 dkg mljevene puretine
- 5 jaja
- 2 žlice senfa
- glavica luka
- 5 dkg maslaca
- češanj češnjaka
- pola kile lisnatog tijesta
- žlica sjeckanog peršina
- krušne mrvice
- sol i papar
Mesna štruca u lisnatom tijestu - priprema:
Rastopite maslac na tavi i dodajte luk, češnjak i peršin, dodajte soli i pržite dok luk ne omekša.
Za to vrijeme pomiješajte junetinu i puretinu, dodajte dva jaja, malo krušnih mrvica, senf i luk koji ste prepržili. Dodajte soli i papra i napravite smjesu.
Razvaljajte lisnato tijesto i stavite ga u lim za pečenje. Na sedinu dodajte smjesu od mesa koju ste napravili. Na smjesu od mesa dodajte i jaja koja ste prije skuhali i prerezali na pola. Zammotajte lisnato tijesto, a rubove premažite vodom i s nožem narežite na trakice, koje ćete saviti preko tijesta.
Na kraju tijesto premažite jednim jajetom koje ste umutili s malo vode. Mesna štruca u lisnatom tijestu je spremna za pećnicu. Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva i neka se mesna štruca peće oko sat vremena. Mesna štruca u lisnatom tijestu je gotova nakon sat vremena i spremna za posluživanje.