Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Glavno jelo /

Mesna štruca u lisnatom tijestu

Mesna štruca u lisnatom tijestu jedan je od recepata kako možete pripremiti mljevenu junetinu.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Za pripremu mesne štruce u lisnatom tijestu potrebno vam je oko dva sata, a priprema je nešto zahtjevnija. Mesna štruca u lisnatom tijestu jelo je od mljevene junetine, koje možete poslužiti kao glavno jelo.

Mesna štruca u lisnatom tijestu - sastojci:

35 dkg mljevene junetine

35 dkg mljevene puretine

5 jaja

2 žlice senfa

glavica luka

5 dkg maslaca

češanj češnjaka

pola kile lisnatog tijesta

žlica sjeckanog peršina

krušne mrvice

sol i papar

Mesna štruca u lisnatom tijestu - priprema:

Rastopite maslac na tavi i dodajte luk, češnjak i peršin, dodajte soli i pržite dok luk ne omekša.

Za to vrijeme pomiješajte junetinu i puretinu, dodajte dva jaja, malo krušnih mrvica, senf i luk koji ste prepržili. Dodajte soli i papra i napravite smjesu.

Razvaljajte lisnato tijesto i stavite ga u lim za pečenje. Na sedinu dodajte smjesu od mesa koju ste napravili. Na smjesu od mesa dodajte i jaja koja ste prije skuhali i prerezali na pola. Zammotajte lisnato tijesto, a rubove premažite vodom i s nožem narežite na trakice, koje ćete saviti preko tijesta.

Na kraju tijesto premažite jednim jajetom koje ste umutili s malo vode. Mesna štruca u lisnatom tijestu je spremna za pećnicu. Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva i neka se mesna štruca peće oko sat vremena. Mesna štruca u lisnatom tijestu je gotova nakon sat vremena i spremna za posluživanje.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike