Glavno jelo /

Mesna štruca u lisnatom tijestu

Image

Mesna štruca u lisnatom tijestu jedan je od recepata kako možete pripremiti mljevenu junetinu.

30.6.2021.
15:03
VOYO logo

Za pripremu mesne štruce u lisnatom tijestu potrebno vam je oko dva sata, a priprema je nešto zahtjevnija. Mesna štruca u lisnatom tijestu jelo je od mljevene junetine, koje možete poslužiti kao glavno jelo.

Mesna štruca u lisnatom tijestu - sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 35 dkg mljevene junetine
  • 35 dkg mljevene puretine
  • 5 jaja
  • 2 žlice senfa
  • glavica luka
  • 5 dkg maslaca
  • češanj češnjaka
  • pola kile lisnatog tijesta
  • žlica sjeckanog peršina
  • krušne mrvice
  • sol i papar

Mesna štruca u lisnatom tijestu - priprema:

Rastopite maslac na tavi i dodajte luk, češnjak i peršin, dodajte soli i pržite dok luk ne omekša.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Za to vrijeme pomiješajte junetinu i puretinu, dodajte dva jaja, malo krušnih mrvica, senf i luk koji ste prepržili. Dodajte soli i papra i napravite smjesu.

Razvaljajte lisnato tijesto i stavite ga u lim za pečenje. Na sedinu dodajte smjesu od mesa koju ste napravili. Na smjesu od mesa dodajte i jaja koja ste prije skuhali i prerezali na pola. Zammotajte lisnato tijesto, a rubove premažite vodom i s nožem narežite na trakice, koje ćete saviti preko tijesta.

Na kraju tijesto premažite jednim jajetom koje ste umutili s malo vode. Mesna štruca u lisnatom tijestu je spremna za pećnicu. Zagrijete pećnicu na 200 stupnjeva i neka se mesna štruca peće oko sat vremena. Mesna štruca u lisnatom tijestu je gotova nakon sat vremena i spremna za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo