Male uskršnje pince najčešće se pripremaju u vrijeme uskrsnih blagdana, ali možete ih pripremiti u bilo koje doba godine. Njihova priprema je nešto zahtjevnija, a kako biste ih pripremili treba vam oko dva sata vremena.
Male uskršnje pince sastojci:
- 1 kg glatkog brašna
- 8 dkg šećera
- vanilin šećer
- 2 vrećice suhog kvasca
- pola žličice soli
- 1,5 dcl jogurta
- 5 jaja
- 180 ml sušenih grožđica
- 12 dkg šećera u prahu
- žlica mlijeka
- 0,3 dcl ruma
- nekoliko kapi arome vanilije
- maslinovo ulje
Male uskršnje pince priprema:
Namočite grožđice u malo ruma.
Pomiješajte brašno sa kvascem, šećerom, soli, vanilin šećerom te ulijte 2 dcl mlake vode, malo maslinovog ulja, jogurt, četiri žumanjka i napravite tijesto. Miješajte i na kraju dodajte grožđice.
Od tijesta napravite kuglu i premjestite je u posudu koju ste namastili s maslinovim uljem. Prekrijte s prozirnom folijom i neka odstoji u hladnjaku 10-ak minuta.
Tijesto razvaljajte na pobrašnjeloh podlozi i okruglim kalupom režite te oblikujte kuglice. Slažite ih odmah na lim za pečenje, na vrhu svake kuglice razrežite križ i prekrijte neka se još sat vremena dižu.
Prije nego ih stavite peći premažite ih jajetom i pecite oko pola sata na 180 stupnjeva. Male uskršnje pince su gotove i spremne za blagdanski stol.