Jela s tjesteninom / Makaroni s umakom od kobasica i rajčica

Kako pripremiti makarone? Probajte pripremiti makarone u kombinaciji s kobasicama i rajčicom.

22.7.2021.
11:48

Makaroni s umakom od kobasica i rajčica poslužite kao glavno jelo. Recepti za pripremu makarona su brojni, a kombinacija kobasica i rajčice dobitna je kombinacija.

Makaroni s umakom od kobasica i rajčica jednostavno se pripremaju i gotovi su za manje od sat vremena.

Makaroni s umakom od kobasica i rajčica sastojci:

  • 50 dkg makarona
  • glavica luka
  • 2 žlice koncentrata rajčice
  • 90 dkg pelata rajčice
  • 2 češnja češnjaka
  • žlica sušenog origana
  • 1,2 dcl bijelog vina
  • žlica šećera
  • 40 dkg kobasica pečenica
  • 28 dkg sušene rajčice
  • 2 žlice peršina
  • sol
  • parmezan
  • maslinovo ulje

Makaroni s umakom od kobasica i rajčica priprema:

Skuhajte makarone.

Na maslinovom ulju pržite meso od kobasice te nakon 5 minuta dodajte luk. Sve posolite i pržite još oko 4 minute.

U shekač stavite sušenu rajčicu, sjeckani peršin,češnjak, 1 dckl maslinovog ulja i sve posolite. Napravite pešt.

U tavu dodajte koncentrat rajčice, bijelo vino i kuhajte dok vino ne ispari. Dodajte pelate rajčice i kuhajte na laganoj vatri. Nakon 15 minuta dodajte šećer, origano i kuhajte još 5 minuta.

Kuhanu tjesteninu stavite u tavu s umakom, dodajte pešr i sve dobro izmiješajte. Makaroni s umakom od kobasica i rajčica su gotovi, poslužite ih s parmezanom.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali

Yasenka Skinage Collagen Elegance 10.000 - 500 ml
199kn285kn
Uspješno smanjuje bore te nadoknađuje izgubljeni kolagen