Makaroni s umakom od kobasica i rajčica poslužite kao glavno jelo. Recepti za pripremu makarona su brojni, a kombinacija kobasica i rajčice dobitna je kombinacija.
Makaroni s umakom od kobasica i rajčica jednostavno se pripremaju i gotovi su za manje od sat vremena.
Makaroni s umakom od kobasica i rajčica sastojci:
- 50 dkg makarona
- glavica luka
- 2 žlice koncentrata rajčice
- 90 dkg pelata rajčice
- 2 češnja češnjaka
- žlica sušenog origana
- 1,2 dcl bijelog vina
- žlica šećera
- 40 dkg kobasica pečenica
- 28 dkg sušene rajčice
- 2 žlice peršina
- sol
- parmezan
- maslinovo ulje
Makaroni s umakom od kobasica i rajčica priprema:
Skuhajte makarone.
Na maslinovom ulju pržite meso od kobasice te nakon 5 minuta dodajte luk. Sve posolite i pržite još oko 4 minute.
U shekač stavite sušenu rajčicu, sjeckani peršin,češnjak, 1 dckl maslinovog ulja i sve posolite. Napravite pešt.
U tavu dodajte koncentrat rajčice, bijelo vino i kuhajte dok vino ne ispari. Dodajte pelate rajčice i kuhajte na laganoj vatri. Nakon 15 minuta dodajte šećer, origano i kuhajte još 5 minuta.
Kuhanu tjesteninu stavite u tavu s umakom, dodajte pešr i sve dobro izmiješajte. Makaroni s umakom od kobasica i rajčica su gotovi, poslužite ih s parmezanom.