Svijet likera /

Liker od višanja i crnog vina - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Nakon duge i prevrtljive zime, ljeto je napokon pred vratima, a to znači samo jedno – višnje su u punom cvatu. Neodoljive bobice spojite s kvalitetnim vinom te uživajte u likeru od višanja i crnog vina.

2.6.2023.
13:48
Pixabay
VOYO logo

Ponovno nam je stigla sezona višanja. Nema ljepšeg nego otići do bake, roditelja ili prijatelja koji u svojem vrtu imaju stablo tih čarobnih slatko-kiselih kuglica. Isprva su tako kisele da nam izmame suze na oči, međutim s povećanjem broja sunčanih dana, postaju sve krupnije i slađe. Kako što duže uživati u tom voću - vrlo jednostavno.

Napravite liker od višanja i crnog vina koji može godinama stajati na hladnom mjestu bez straha da će se pokvariti, a jedini uvjet je da višnje i staklenke dobro operete kako eventualna nečistoća ne bi izazvala kvarenje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dakle, za najjednostavniji, fini i mirišljavi liker od višanja i crnog vina nam je potrebno:

  • 1,5 kg višanja
  • 1,5 kg šećera
  • 1 l crnog vina
  • 0,25 dl votke
  • 0,25 dl ruma

U čistu posudu stavite višnje s košticama te izbjegnite dosadno čišćenje i vađenje istih. Na ruke stavite čiste gumene rukavice i dobro zgnječite voće. Postepeno dodajte šećer i dalje nastavite gnječiti kako bi višnje pukle i ispustile svoj prekrasan sok. Kada ste sav šećer dobro i ravnomjerno pomiješali s višnjama, pokrijte posudu i ostavite ju 24 sata na tamnom i hladnom mjestu. Nakon tog vremena, dodajte vino, votku i rum, dobro promiješajte i pustite da odstoji barem 2 sata. Nakon toga, liker od višanja i crnog vina procijedite kroz sito prekriveno gazom i punite čiste boce. Dobro zatvorite čepom namočenim u alkohol, kako bi se dezinficirao i spremite na tamno i hladno mjesto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo