Lignje u vatrostalnoj posudi samo je jedan od načina kako možete pripremite lignje. Kako pripremiti lignje u vatrostalnoj posudi?
Odmrznite lignje i lagano ih operite u mlakoj vodi, pazeći da ih ne oštetite. Narežite ih na kolutiće i pritom se potrudite da budu približno jednake veličine. Možete ih još malo oprati.
Pripremite povrće poput češnjaka, luka, mrkve i krumpira te sve narežite na sitne kockice. Neka ne budu premale. Vatrostalnu posudu premažite uljem i stavite krumpir, a nakon toga lignje i ostalo povrće za koje ste se odlučili. Par režanja češnjaka potrebno je očistiti i dodati ih u vatrostalnu posudu zajedno s peršinom, vegetom, soli i ostalim začinima. Sve zajedno dobro promiješajte i dodajte unutra decilitar maslinovog ulja koje će se sljubiti sa sastojcima.
Lignje u vatrostalnoj posudi pecite na 200 stupnjeva i pokrijte ih aluminijskom folijom kako bi se zadržali fini sokovi. Nakon 45 minuta možete provjeriti u kakvom su stanju lignje. Vjerojatno će trebati još petnaestak minuta pečenja, nakon čega će lignje u vatrostalnoj posudi biti pečene.