Priprema lignji /

Lignje u vatrostalnoj posudi - recept i priprema

Image
Foto: Pixabay

Svi ljubitelji morskih plodova uživat će u lignjama. Kako pripremiti lignje u vatrostalnoj posudi?

22.1.2022.
12:03
Pixabay
VOYO logo

Lignje u vatrostalnoj posudi samo je jedan od načina kako možete pripremite lignje. Kako pripremiti lignje u vatrostalnoj posudi?

Odmrznite lignje i lagano ih operite u mlakoj vodi, pazeći da ih ne oštetite. Narežite ih na kolutiće i pritom se potrudite da budu približno jednake veličine. Možete ih još malo oprati.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Pripremite povrće poput češnjaka, luka, mrkve i krumpira te sve narežite na sitne kockice. Neka ne budu premale. Vatrostalnu posudu premažite uljem i stavite krumpir, a nakon toga lignje i ostalo povrće za koje ste se odlučili. Par režanja češnjaka potrebno je očistiti i dodati ih u vatrostalnu posudu zajedno s peršinom, vegetom, soli i ostalim začinima. Sve zajedno dobro promiješajte i dodajte unutra decilitar maslinovog ulja koje će se sljubiti sa sastojcima.

Lignje u vatrostalnoj posudi pecite na 200 stupnjeva i pokrijte ih aluminijskom folijom kako bi se zadržali fini sokovi. Nakon 45 minuta možete provjeriti u kakvom su stanju lignje. Vjerojatno će trebati još petnaestak minuta pečenja, nakon čega će lignje u vatrostalnoj posudi biti pečene.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo