Kako pripremiti lignje na lešo? Način pripreme ovog jela je vrlo jednostavan, a potrebno vam je samo pola sata kako bi jelo mogli poslužiti.

Lignje na lešo sastojci:

  • 80 dkg lignji
  • 4 mlada krumpira
  • pola glvice luka
  • žličica papra u zrnu
  • 3 mrkve
  • 2 češnja češnjaka
  • 2 lovorova lista
  • maslinovo ulje
  • žličica povrtnog temeljca

Lignje na lešo priprema:

Lignje stavite u lonac s krumpirom, mrkvom, lovorom, lukom, paprom u zrnu te češnjakom, dodajte povrtni dodatak jelima i ulijte vode da se prekriju svi sastojci.

Kuhajte oko 20 minuta na laganoj vatri.

Kada su ligne gotove izvadite ih i narežite na kolutiće.

Lignje na lešo su gotove, poslužite ih s kuahanom mrkvom i krumpirom te pospite s peršinom i prema potrebi s maslinovim ulje.