Kuhani kesteni vrlo su jednostavni za pripremu, a vrlo su ukusni. Brže i jednostavnije se pripremaju od pečenih kestena.
Stavite kestene na njegovu ravnu stranu i zarežite ga poprečno po zaobljenoj strani. Napravite rez u obliku iksa ili križa, zarez ne mora biti prevelik, glavno da su kesteni zarezani prije kuhanja.
Stavite kestene u lonac i prelijte ih vodom. Zakuhajte vodu i kuhajte kestene ih 15 minuta. Kesteni se mogu oguliti i koristiti za daljnje kuhanje. Ako namjeravate jesti odmah kuhane kestene, prokuhajte ih još 15 minuta.
Pustite kuhane kestene nekoliko sekundi da se ohlade i ogulite ih dok su još vrući. Na taj se način ljuska mnogo lakše uklanjaju sa kuhanih kestena.
Uklonite vanjsku ljusku sa kuhanih kestena i zatim nastavite s kožicom. Ako ne možete ukloniti kožicu s kuhanih kestena, samo ih stavite u zdjelu s kipućom vodom i ostavite da se namaču barem jednu minutu.
Na taj način će se koža kuhanih kestena opustiti i lako će se moći ukloniti.