Kuglof u kuhanom vinu jedan je od recepata kako možete pripremit kuglof. Ako želite kobinaciju vina i kolača tada je ovo recept za vas.
Kuglof u kuhanom vinu sastojci:
- 4 jaja
- pola žličice naribave korice limuna
- 25 dkg šećra
- 15 dkg krušnih mrvica
- 3,5 dcl bijelog vina
- 0,4 dcl soka od naranče
- 0,2 dcl limunovog soka
- korica cimeta
- 3 klinčića
- 10 zrana grožđa
- korica naranče
Kuglof u kuhanom vinu priprema:
Odvojite žumanjke od bjelanjaka. Napravite čvrsti snijeg od bjelanjaka sa 7 dkg šećera.
Žumanjke umitite sa 10 dkg šećera, naribanom koricom limuna i napravite jednoličnu smjesu.
Četvrtinu snijega od bjelanjaka pomiješajte sa žumanjcima i nakon toga dodjat preostali snijeg, te pola krušnih mrvica. Napravite jednoličnu smjesu. Kalup premažite s maslacem i pospijte krušnim mrvicama i premjestite u njega smjesu.
Pecite oko pola sata na 180 stupnjeva.
Za to vrijeme skuhajte vino tako da kuhajte bijelo vino sa 10 dkg šećera, limunovim sokom, sokom od naranče te dodajte klinčić, cimet u kori, trake narančine kore i zrna grožđa. Kuhajte vino oko 4 minute. Kada je kuglof gotov prelijte ga kuhanim vinom.
Kuglof u kuhanom vinu je spreman za posluživanje.