Krumpir salata jednostavno je i brzo jelo koje je idealno kao predjelo ili kao prilog glavnom jelu. Napravite nešto drugačiju krumpir salatu s kombinacijom inćuna, luka i kapara.
Krumpir salata s inćunima, lukom i kaparima sastojci:
- 50 dkg krumpira
- glavica luka
- limun
- žlica kapare
- 10 inćuna
- žličica senfa
- žlica sjeckanog peršina
Krumpir salata s inćunima, lukom i kaparima priprema:
Krumpir skuhajte u ljusci i kada je kuhani, ogulite ga i narežite na tanke ploške.
Maslinovo ulje pomiješajte sa sokom od limuna, soli, mljevenim paprom, senfom i sjcekanim peršinom.
Napravite gustu smjesu i dodjate vode, još malo izmiješajte. U posudu dodajte luk, kapare, inćune i krumpir.
Sve dobro izmiješajte i krumpir salata s inćunima, lukom i kaparima je spremna za posluživanje.