Kuharica /

Recept kako se radi domaći kruh od krumpira

Image
Foto: Pixabay

Kruh od krumpira veoma je ukusan i mekan iznutra a hrskav izvana. Kruh od krumpira je u biti pšenični kruh s pire krumpirom umiješanim u tijesto.

8.3.2023.
9:08
Pixabay
VOYO logo

Kruh od krumpira lako je napraviti kod kuće, pogotovo ako često radite kruh sami. Iako postoje određenih sastojci za pripremu, oni mogu biti fleksibilni.

Sastojci potrebni za pripremu kruha od krumpira su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • crveni krumpir
  • 1/2 litre mlijeka
  • 2 žličice soli
  • 1 žličica šećera
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 i pol žličice suhog kvasca
  • 70 dkg brašna

Upute za pripremu kruha od krumpira:

Krumpir skuhajte, ohladite i zgnječite.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Ulijte dvije šalice mlijeka u srednju posudu sa soli i šećerom. Zagrijte na srednjoj vatri dok mlijeko ne počne vrjeti na rubovima. Zatim maknite s vatre. Umutiti maslinovo ulje i pire krumpir. Umiješajte kvasac. Umiješajte brašno. Pomiješajte sve sastojke u smjesu.

Utrljajte unutrašnjost velike zdjele s malo maslinovog ulja. Premjestite tijesto iz posude za miješanje i stavite ga u zdjelu. Gornji dio tijesta nježno premažite s malo maslinovog ulja.

Pokrijte zdjelu plastičnom folijom i stavite na toplo mjesto 2 sata ili u hladnjak preko noći.

Tijesto izvadite na pobrašnjenu površinu i još malo mjiesite. Tijesto prerežite na pola. U kalupe za pečenje premažite malo maslinovog ulja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Tijesto prebacite u kalupe, prekrijte folijom i ostavite 45-60 minuta.

Uklonite foliju i stavite kalupe u pećnicu na 190°C i kruh od krumpira pecite otprilike 40 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
fnc 20
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo