Krema od tamne čokolade uklopit će se u sve vrste biskvita, a može se poslužiti i samostalno kao desert u čaši. Ovaj desert savršen je odabir za sve ljubitelje čokolade.
Za pripremu kreme od tamne čokolade bit će vam potrebno nekoliko osnovnih namjernica koje gotovo svatko ima u svojoj kuhinji:
- 200 g tamne čokolade
- 1 šalica vrhnja za kuhanje
- 1 žlica ekstrakta vanilije
- 2 žumanjka
- 2 žlice šećera
- Prstohvat soli
Za pripremu kreme od tamne čokolade pratite sljedeće upute:
Narežite tamnu čokoladu na sitne komadiće, pa je stavite u veliku zdjelu. U maloj zdjelici zagrijte vrhnje za kuhanje na laganoj vatri dok ne zakuha. Kad zakuha sklonite je s vatre i dodajte ekstrakt vanilije. Sve zajedno dobro promiješajte.
U drugu posudu dodajte žumanjke, šećer i prstohvat soli i miješajte sve zajedno dok ne dobijete glatku smjesu. Sada polako dodajte vruće vrhnje u smjesu žumanjaka uz neprestano miješanje. Posudu u kojoj se nalazi smjesa žumanjaka i vrhnja za kuhanje zagrijavajte na laganoj vatri i u nju dodajte narezanu tamnu čokoladu. Kada se smjesa zgusne i čokolada otopi maknite ju s vatre i ostavite da se smjesa ohladi na sobnoj temperaturi, a zatim ju stavite u hladnjak na još dva sata.