Iskoristite češnjak na nešto drugačiji način i napravite kremu od češnjaka za tjesteninu. Priprema ovog jela nije zahtjevna, a potrebno vam je svega pola sata kako bi jelo bilo na stolu.
Krema od češnjaka sastojci:
- tjestenina prema izboru
- 2 žlice maslaca
- 2 režnja češnjaka
- 2 žlice brašna
- 2/4 šalice pilećeg temeljca
- 3/4 šalice mlijeka
- 2 žličice peršinovog lista
- sol
- papar
- parmezan
Krema od češnjaka priprema:
Stavite kuhati tjesteninu prema uputama na pakiranju. Za to vrijeme otopite maslac i dodajte češnjak koji ste zgnječili. Kuhajte oko minute te dodajte brašno. I dalje kuhajte uz stalno miješanje. Dodajte juhu i mlijeko i kuhajte dok ne dobijete gusti umak. Na kraju začinite sa soli i paprom. Dodajte peršin i parmezan. Kada se sir otopi prelijte preko vruće tjestenine i izmiješajte.
Krema od češnjaka s tjesteninom je gotova i spremna odmah za posluživanje.