Kuharica /

Koji je najbolji recept za kesten pire?

Image
Foto: Pixabay

Kesten pire priprema se za strpljenjem, polaganim kuhanjem a dobije se veoma ukusan i kremasti namaz. Priprema kesten pirea zapravo je veoma jednostavna, a pogotovo ako pratite recept.

7.3.2023.
12:05
Pixabay
VOYO logo

Kako bi pratili ovaj recept za kesten pire bit će vam potrebno 350 g kuhanog kestena. Možete koristiti i pečene kestene umjesto kuhanih.

Sastojci za kesten pire:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 350 g kuhanih kestena
  • 2 šalice vode ili mlijeka
  • 1-2 žlice šećera u prahu
  • ostrugana mahuna vanilije
  • prstohvat soli

Recept za kesten pire:

  1. U tavi na srednjoj vatri umutite 2 čaše mlijeka sa 1-2 žličice šećera u prahu
  2. Otopite šećer pa dodajte 350 g kuhanih kestena i mahunu vanilije pa pustite da se lagano kuha.
  3. Kuhajte na laganoj vatri otprilike 20 minuta i povremeno pomiješajte.
  4. Uklonite mahunu vanilije.
  5. Ubacite kestene, bez tekućine, u blender ili multipraktik i pasirajte dok ne postane glatko. Dodajte tekućine ukoliko je potrebno.
  6. Smjesu ohladite i pohranite u hermetički zatvorenu posudu i držite u hladnjaku 4 do 5 dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo