Kako bi pratili ovaj recept za kesten pire bit će vam potrebno 350 g kuhanog kestena. Možete koristiti i pečene kestene umjesto kuhanih.
Sastojci za kesten pire:
Tekst se nastavlja ispod oglasa
- 350 g kuhanih kestena
- 2 šalice vode ili mlijeka
- 1-2 žlice šećera u prahu
- ostrugana mahuna vanilije
- prstohvat soli
Recept za kesten pire:
- U tavi na srednjoj vatri umutite 2 čaše mlijeka sa 1-2 žličice šećera u prahu
- Otopite šećer pa dodajte 350 g kuhanih kestena i mahunu vanilije pa pustite da se lagano kuha.
- Kuhajte na laganoj vatri otprilike 20 minuta i povremeno pomiješajte.
- Uklonite mahunu vanilije.
- Ubacite kestene, bez tekućine, u blender ili multipraktik i pasirajte dok ne postane glatko. Dodajte tekućine ukoliko je potrebno.
- Smjesu ohladite i pohranite u hermetički zatvorenu posudu i držite u hladnjaku 4 do 5 dana.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa