Zelene salate mogu biti jednostavne ili složene, ali jedna od najvažnijih stvari koje morate imati na umu kada ih začinjavate jest uravnotežiti okuse i teksture. Evo nekoliko popularnih opcija kako začiniti zelenu salatu prema svom ukusu.
Preljev od limuna je prva u nizu opcija kako začiniti zelenu salatu. Pomiješajte sok od limuna, maslinovo ulje, senf, med i nasjeckani češnjak. Netom prije posluživanja prelijte preljev zelenom salatom. To je jako jednostavan način kako začiniti zelenu salatu.
Kremasti preljev od začinskog bilja isto može pomoći kako biste začinili zelenu salatu. Pomiješajte majonezu, kiselo vrhnje, nasjeckano začinsko bilje poput kopra, peršina ili vlasca i malo soka od limuna. Netom prije posluživanja prelijte preljev zelenom salatom.
Jogurt i začinsko bilje: Pomiješajte obični jogurt, nasjeckano začinsko bilje poput metvice, peršina ili kopra i malo soka od limuna. Netom prije posluživanja prelijte preljev zelenom salatom.
Uvijek je dobro kušati salatu i prilagoditi začine po potrebi. Uvijek začinite salatu neposredno prije posluživanja kako biste spriječili da uvene, i koristite lagani dodir s preljevom, uvijek možete dodati više, ali ne možete oduzeti. Sada samo izaberite način kako ćete začiniti zelenu salatu.