Biskvit je osnova za mnoga peciva, peciva i torte. Peče se dovoljno brzo, ispada da je iznutra visoka, bujna i nježna. Domaćice često imaju poteškoća samo pri rezanju keksa na kolače. Obično ne izgledaju previše ravno. Zbog toga izgleda traljavo i neprivlačno. U našem članku ćemo vam reći kako ravnomjerno rezati biskvit na kolače. Nudit ćemo izbor nekoliko učinkovitih metoda odjednom koristeći niz uređaja.
Dakle, kako nožem ravnomjerno prerezati biskvit za tortu?
- Biskvit stavite na ravnu, vodoravnu površinu.
- Nožem napravite zareze duž cijele linije rezanja, uzimajući u obzir broj budućih kolača.
- Biskvit čvrsto pritisnite rukom odozgo.
- Rotirajući proizvod u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, izrežite ga na kolače duž prethodno napravljenih zareza, čineći pokret nožem prema sebi.
- Nož držite paralelno s površinom stola. Pazite da torta bude ravna i da nije u obliku stošca.
Rezanje biskvita kod kuće pomoću konca.
Ovo je jedan od najjednostavnijih i najpovoljnijih načina da dobijete savršenu podlogu za biskvit. Kako ravnomjerno izrezati biskvit na kolače pomoću svilene niti, možete naučiti iz uputa korak po korak:
- Nožem napravite zareze duž cijele linije rezanja. Možete koristiti i čačkalice. Moraju se umetnuti na željenoj visini po cijelom opsegu.
- Biskvit omotajte koncem provlačeći ga kroz rezove napravljene nožem.
- Prekrižite krajeve niti.
- Povucite krajeve konca u suprotnim smjerovima, na taj način režite biskvit.
- Po potrebi ponovite iste korake s ostatkom biskvita. Upravo ste naučili kako prerezati biskvit za tortu.