Izrada torte /

Kako ravnomjerno prerezati biskvit za tortu

Image

Kako pravilno prerezati biskvit za tortu? Kako nožem ravnomjerno prerezati biskvit za tortu? Donosimo odgovor.

20.10.2021.
16:05
VOYO logo

Biskvit je osnova za mnoga peciva, peciva i torte. Peče se dovoljno brzo, ispada da je iznutra visoka, bujna i nježna. Domaćice često imaju poteškoća samo pri rezanju keksa na kolače. Obično ne izgledaju previše ravno. Zbog toga izgleda traljavo i neprivlačno. U našem članku ćemo vam reći kako ravnomjerno rezati biskvit na kolače. Nudit ćemo izbor nekoliko učinkovitih metoda odjednom koristeći niz uređaja.

Dakle, kako nožem ravnomjerno prerezati biskvit za tortu?

  • Biskvit stavite na ravnu, vodoravnu površinu.
  • Nožem napravite zareze duž cijele linije rezanja, uzimajući u obzir broj budućih kolača.
  • Biskvit čvrsto pritisnite rukom odozgo.
  • Rotirajući proizvod u smjeru suprotnom od kazaljke na satu, izrežite ga na kolače duž prethodno napravljenih zareza, čineći pokret nožem prema sebi.
  • Nož držite paralelno s površinom stola. Pazite da torta bude ravna i da nije u obliku stošca.

Rezanje biskvita kod kuće pomoću konca.

Ovo je jedan od najjednostavnijih i najpovoljnijih načina da dobijete savršenu podlogu za biskvit. Kako ravnomjerno izrezati biskvit na kolače pomoću svilene niti, možete naučiti iz uputa korak po korak:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • Nožem napravite zareze duž cijele linije rezanja. Možete koristiti i čačkalice. Moraju se umetnuti na željenoj visini po cijelom opsegu.
  • Biskvit omotajte koncem provlačeći ga kroz rezove napravljene nožem.
  • Prekrižite krajeve niti.
  • Povucite krajeve konca u suprotnim smjerovima, na taj način režite biskvit.
  • Po potrebi ponovite iste korake s ostatkom biskvita. Upravo ste naučili kako prerezati biskvit za tortu.
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
VOYO logo