Proteinski kruh najbolji je kada ga prilagodite svom ukus. Stoga ako još niste probali sami napraviti proteinski kruh vrijeme je da probate. Za početak je uvijek najbolji osnovni recept koji uvijek možete nadograditi prema svom ukusu. Saznajte kako napraviti domaći proteinski kruh s kojim ne možete pogriješiti.
Sastojci za proteinski kruh:
- 1 ¼ šalice integralnog brašna
- 1 ¾ šalice bijelog brašna
- ½ žličice kvasca
- 1 žličica soli
- 1 ¾ šalice vode
- ⅓ šalice žitarica
- ¼ šalice suncokretovih sjemenki
Kako napraviti proteinski kruh:
Najprije pripremite žitarice tako da ih stavite u vodu na 10 minuta.
Pomiješajte sve sastojke - brašno, kvasac, sol, suncokretove sjemenke, vodu i žitarice. Zamijesite tijesto i prekrijte krpom. Neka tijesto odstoji barem 2 sata na sobnoj temperaturi.
Pećnicu zagrijte na 180 stupnjeva Celzijevih.
Kada se tijesto udvostruči, zamijesite ga još jedanput i stavite u lim za pečenje. Pecite kruh oko sat vremena, ovisno o pećnici. Ovo je samo jedan od recepta kako napraviti proteinski kruh. Na neki način to je osnovni recept koji možete uvijek doraditi prema želji.