Riblji specijaliteti /

Jela od riba - pečeni branicin ili burger od tune

Image

Ako ste u potrazi za dobrim recepti za jela od ribe tada ste na dobrom putu. Pripremite pečeni brancin ili burger od tune i nećete pogriješiti.

30.9.2021.
15:29
VOYO logo

Postoji jelo od plodova mora za svaku prigodu i svačiji ukus, a donosimo 2 recepata s ribama i recepata s plodovima mora zbog kojih ćete gotovo osjetiti miris morskog zraka. Vječno popularna, jela od ribe mogu se koristiti u jelima za hladne zimske noći, lagane ljetne ručkove i sve između.

Jela od ribe koje se super jednostavno napravi jest pečeni brancin, a sastojci potrebni za njegovu izradu su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 4 komada brancina
  • malo ružmarina,
  • malo peršina
  • 1 limun
  • maslinovo ulje
  • sol i papar.

Napravite marinadu od sjeckanog ružmarina, peršina, kore od limuna i maslinovog ulja. U marinadu dodajte sol i papar po želji. Napravite zareze na ribi i dobro utrljajte marinadu. Posudu za pečenje pouljite i stavite pripremljenu ribu. Limun sa koga ste skinuli koru isjecite na tanke kriške i stavite ih ispod ribe. Pokrijte prozirnom folijom i ostavite na sobnoj temperaturi da se marinira najmanje dva sata. Sve ovo možete uraditi i dan ranije i ostaviti u frižideru, a prije pečenja izvadite malo ranije da se riba zagrije. Pred pečenje dodajte vino i pecite u zagrijanoj pećnici oko 25-30 minuta. Poslužite uz prilog po želji. Ovo jelo od ribe je jako jednostavno za napraviti stoga započnite.

Još jedno jelo od ribe koje oduševljava sve naraštaje jest burger od tune. Za pripremu burgera trebat će vam:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 2 konzerve tune (od 160 g)
  • 2 velika krumpira
  • jaje
  • žlica brašna
  • malo svježeg peršina
  • krušne mrvice
  • glavica luka
  • maslinovo ulje
  • sol
  • nekoliko listova zelene salate
  • mrkva
  • 2-3 rajčice.

Za pripremu ovog jela od ribe ogulite krumpir, narežite ga na kockice i kuhajte 15 minuta u slanoj vodi. Usitnite krumpir vilicom i dodajte ocijeđenu tunu, žumanjak, žlicu brašna, pola glavice nasjeckanog luka (drugu polovicu sačuvajte kao dodatak) i malo peršina. Sve dobro promiješajte tako da dobijete kompaktnu smjesu. Od smjese rukama oblikujte burgere, namočite ih u bjelanjak koji vam je ostao od ranije, a potom ih uvaljajte u krušne mrvice. Popržite ih na ulju dvije, tri minute sa svake strane. Ova jela od riba su jednostavna za pripremiti, a uz to svi ih vole.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo