Jela s bundevom /

Ideje i recepti kako pripremiti bundevu

Image
Foto: Pixabay

Ideja i recepata kako pripremiti bundevu nikada nije dosta. Donosimo dva zanimljiva načina kako pripremiti bundevu.

7.6.2023.
14:15
Pixabay
VOYO logo

Bundeva je zahvalna namirnica jer se može pripremiti na različite načine. Jedan od najčešćih načina kako se priprema bundeva je krem juhe od bundeve, ali postoje i drugi načini kako pripremiti bundevu.

Donosimo recept za kruh od bundeve i varivo od bundeve i leće. Izaberite najbolji način kako pripremiti bundevu i uživajte u ukusnim zalogajima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za kruh od bundeve:

  • 2 šalice brašna
  • 1/2 žličice soli
  • žličica sode bikarbone
  • 1/2 žličice praška za pecivo
  • žličica mljevenog klinčića
  • žličica mljevenog cimeta
  • žličica muškatnog oraščića
  • 8 dkg maslaca
  • 2 šalice šećera
  • 2 jaja
  • 25 dkg bundeve

Kruh od bundeve upute:

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte pećnicu na 200 stupnjeva Celzijusa i pripremite kalup za pečenje kruha.

Pomiješajte brašno, sol, sodu bikarbonu, prašak za pecivo, klinčiće, cimet i muškatni oraščić. Sve zajedno dobro izmiješajte.

Zasebno miksajte maslac i šećer i dodajte jaja. U smjesu dodajte bundevu narezanu na kockice. Sve zajedno dobro izmiješajte i dodajte suhe sastojke u smjesu. Dobro promiješajte i kada dobijete glatko tijesto premjestite ga u lim za pečenje.

Pecite u zagrijanoj pećnici oko sat vremena, ovisno o jačini pećnice.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je kruh od bundeve pečen izvadite ga iz kalupa, ohladite i poslužite. Priprema kruha od bundeve samo je jedan od načina kako pripremiti bundevu.

Drugi način kako možete pripremiti bundevu je varivo od bundeve i leće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Sastojci za varivo od bundeve i leće:

  • 1/2 kg bundeve
  • 10 dkg leće
  • 1 litra temeljca od povrća ili vode
  • 4 češnja češnjaka
  • luk
  • ulje
  • žličica mljevene crvene paprike
  • začini - kumin, origano, peršin
  • sol
  • papar
  • žlica jabučnog octa

Kako pripremiti varivo od bundeve i leće:

Bundevu ogulite i narežite na kockice. Na ulju dinstajte luk i češnjak. Dodajte crvenu papriku, kumin, origano i jabučni ocat. Promiješajte i dinstajte. Nakon što se malo zgusne dodajte bundevu i leću. Podlijte s juhom i kuhajte na laganoj vatri oko pola sata. Na kraju začinite sa soli i paprom. Maknite s vatrom i poslužite toplo varivo od bundeve i leće.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo