Pileća prsa često pronađu mjesto na brojnim jelovnicima. Kako bi jelo bilo sočno i mekano potrebno ga je pravilno pripremiti. Donosimo jedan od neobnični, a vrlo ukusnih načina kako pripremiti sočna pileća prsa.
Sastojci za pripremu pilećih prsa:
- pileća prsa bez kosti i kože - 4 komada
- žlica maslaca ili maslinovog ulja
- žličica soli
- pola žličice papra
- pola žličice češnjaka u prahu
- pola žličice crvene mljevene paprike
Kako pripremiti sočna pileća prsa:
Pileća prsa začine sa soli. U posudu s litrom tople vode i 1/4 šalice soli. Miješajte kada se sol rastopi dodajte pileća prsa u vodu. Ostavite neka stoji oko 15 minuta ili maksimalno 6 sati.
Izvadite pileća prsa iz salamure, isperite hladnom vodom i osušite.
Zagrijte pećnicu 220 stupnjeva Celzijusa.
Zasebno izmiješajte sol,papar, češnjak u prahu i papriku. Smjesu začina raspodijelite na pileća prsa. Pecite sočna i ukusna pileća prsa oko 20 minuta u pećnici.