Morski plodovi /

Hobotnica kao ispod peke

Image

Hobotnica na salatu ili hobotnica ispod peke među poznatijim su načinima pripremanja jela od hobotnice. Kako se priprema jelo hobotinica kao ispod peke?

13.7.2021.
9:17
VOYO logo

Hobotnica kao ispod peke jedan je od najpopularnijih načina pripreme hobotnice. Za pripremu jela hobotnica kao ispod peke potrebno vam je oko dva sata, priprema je jednostavna, a jelo vrlo ukusno. Ovo jelo pripremite u vatrostalnoj posudi.

Hobotnica kao ispod peke sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • hobotnica
  • 1 kg krumpira
  • 6 mini rajčica
  • 2 češnja češnjaka
  • grančica ružmarina
  • 1,2 dcl bijelog vina
  • mrkva
  • maslinovo ulje
  • sol
  • papar

Hobotnica kao ispod peke priprema:

Hobotnicu odmrznite i očistite, te je stavite kuhati u vodu na laganu vartu oko 20 minuta.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Kada je hobotnica kuhanja narežite je na komade po dva kraka. U vatrostalnu posudu stavite krumpir narezan na četvrtine, mrkvu i luk.

Stavite ružmarin, cijele režnjeve češnjaka, rajčice i ulijte bijelo vino te stavite hobotnicu.

Začinite sa soli i paprom te prelijte s maslinovim uljem. Prekrijte folijom i pecite na 200 stupnjeva. Nakon 40 minuta maknite foliju, okrenite hobotnicu, dodajte još vina i pecite još 40 minuta.

Hobotnica kao ispod peke je gotova i možete je poslužiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ŽNV
NOVA SEZONA
VOYO logo