Hobotnica kao ispod peke jedan je od najpopularnijih načina pripreme hobotnice. Za pripremu jela hobotnica kao ispod peke potrebno vam je oko dva sata, priprema je jednostavna, a jelo vrlo ukusno. Ovo jelo pripremite u vatrostalnoj posudi.
Hobotnica kao ispod peke sastojci:
- hobotnica
- 1 kg krumpira
- 6 mini rajčica
- 2 češnja češnjaka
- grančica ružmarina
- 1,2 dcl bijelog vina
- mrkva
- maslinovo ulje
- sol
- papar
Hobotnica kao ispod peke priprema:
Hobotnicu odmrznite i očistite, te je stavite kuhati u vodu na laganu vartu oko 20 minuta.
Kada je hobotnica kuhanja narežite je na komade po dva kraka. U vatrostalnu posudu stavite krumpir narezan na četvrtine, mrkvu i luk.
Stavite ružmarin, cijele režnjeve češnjaka, rajčice i ulijte bijelo vino te stavite hobotnicu.
Začinite sa soli i paprom te prelijte s maslinovim uljem. Prekrijte folijom i pecite na 200 stupnjeva. Nakon 40 minuta maknite foliju, okrenite hobotnicu, dodajte još vina i pecite još 40 minuta.
Hobotnica kao ispod peke je gotova i možete je poslužiti.