Glavno jelo /

Gulaš od hobotnice savršeno jelo s hobotnicom

Image
Foto: Pixabay

Hobotnica se može pripremiti na različite načine, a jedan od njih je na gulaš. Pratite recept i pripremite savršeno glavno jelo.

31.1.2023.
11:53
Pixabay
VOYO logo

Gulaš od hobotnice savršeno je jelo s hobotnicom. Stoga ako još niste vrijeme je da pripremite ukusan i zasitan gulaš od hobotnice. Priprema nije zahtjevna, ali za pripremu ovog jela trebate izdvojiti oko tri sata.

Gulaš od hobotnice sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 1 kg hobotnice, očišćene
  • 2 žlice maslinovog ulja
  • 2 nasjeckana luka
  • 4 češnja češnjaka, nasjeckana
  • 2 lista lovora
  • litra i pol pilećeg temeljca
  • 1/2 litre crnog vina
  • 1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
  • 1/2 kg mladog krumpira
  • prstohvat mljevene crvene paprike
  • 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
  • 2 žlice nasjeckanog perišina
  • sol
  • papar

Gulaš od hobotnice priprema:

Hobotnicu stavite na 5 minuta u kipuću vodu. Nakon toga je ocijedite i ohladite. Hladnu hobotnicu narežite na komade.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Stavite grijati maslinovo ulje i dodajte u njega luk, češnjak i lovor. Pržite oko 4 minute.

Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Nakon toga umiješajte rajčice, sol, papar, hobotnicu i temeljac.

Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte krumpir i kuhajte još 15 minuta.

Sol i papra dodajte prema ukusu. Gulaš od hobotnice je gotov i odmah spreman za posluživanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Dosje jarak
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo