Gulaš od hobotnice savršeno je jelo s hobotnicom. Stoga ako još niste vrijeme je da pripremite ukusan i zasitan gulaš od hobotnice. Priprema nije zahtjevna, ali za pripremu ovog jela trebate izdvojiti oko tri sata.
Gulaš od hobotnice sastojci:
- 1 kg hobotnice, očišćene
- 2 žlice maslinovog ulja
- 2 nasjeckana luka
- 4 češnja češnjaka, nasjeckana
- 2 lista lovora
- litra i pol pilećeg temeljca
- 1/2 litre crnog vina
- 1 kg svježih rajčica, oguljenih i nasjeckanih
- 1/2 kg mladog krumpira
- prstohvat mljevene crvene paprike
- 2 žlice nasjeckanog svježeg korijandera
- 2 žlice nasjeckanog perišina
- sol
- papar
Gulaš od hobotnice priprema:
Hobotnicu stavite na 5 minuta u kipuću vodu. Nakon toga je ocijedite i ohladite. Hladnu hobotnicu narežite na komade.
Stavite grijati maslinovo ulje i dodajte u njega luk, češnjak i lovor. Pržite oko 4 minute.
Dodajte vino, neka sve zakuha i reducira na pola. Nakon toga umiješajte rajčice, sol, papar, hobotnicu i temeljac.
Kada zakuha pustite neka lagano kuha oko 2 sata. Na kraju umiješajte papriku, korijander i peršin. Pred kraj kuhanja dodajte krumpir i kuhajte još 15 minuta.
Sol i papra dodajte prema ukusu. Gulaš od hobotnice je gotov i odmah spreman za posluživanje.