Ako nikada prije niste radili nikakvu vrstu umaka od maslaca, ovaj detaljni recept korak po korak odlična je polazna točka. Slijedite svaki korak detaljno jer lako se može zeznuti. Evo kako pripremiti fini umak za njoke.
Sastojci za fini umak za njoke:
- 8 žlica neslanog maslaca
- 1 češanj češnjaka, zgnječen i nasjeckan
- 1/4 šalice grubo nasjeckanih svježih listova kadulje
- 1/8 žličice mljevenog crnog papra
- sol, po ukusu
Priprema finog umaka za njoke:
Otopite maslac u srednje jakoj posudi postavljenoj na nisku-srednju vatru. Kada maslac počne tek lagano pjenušati, dodajte nasjeckani režanj češnjaka.
Miješajte češnjak na maslacu 1 minutu. Dodajte nasjeckanu kadulju u maslac od češnjaka i nastavite miješati i kuhati smjesu još 2 do 4 minute, dok maslac ne postane vrlo svijetlo smeđi i dobije bogatu, orašastu aromu. Začinite fini umak za njoke od maslaca i kadulje mljevenim crnim paprom i soli. Poslužite fini umak za njoke od maslaca i kadulje i uživajte.