Fini umak za njoke upotpunit će njoke i možete ih poslužiti kao glavno jelo bez mesa. U fini umak za njoke možete dodati luk i češnjak. Lagano ih pirjajte na ulju kako biste dodatno obogatili okus umaka od rajčice.
Sastojci potrebni za pripremu ovog finog umaka za njoke su:
- maslinovo ulje
- 4 stabljike svježeg peršina
- 4 stabljike svježeg origana
- 2 stabljike svježeg ružmarina
- 2 stabljike svježeg ružmarina
- 2 stabljike svježeg bosiljka
- manji luk, nasjeckani
- 3 češnja češnjaka, mljevena
- 40 ml pasirane rajčice
- sol, papar
- mljevena crvena paprika
- mozzarella
- 65 g ribanog parmezana
Upute za pripremu ovog finog umaka za njoke:
Dodajte maslinovo ulje u tavu i zagrijavajte na srednjoj temperaturi. Dodajte peršin, origano, ružmarin i 2 stabljike bosiljka i kuhajte oko 5 minuta ili dok začinsko bilje ne postane hrskavo.
Uklonite začinsko bilje i bacite, a zatim dodajte luk i češnjak ulju, smanjite vatru ako je potrebno da se luk lagano kuha i ne posmeđi. Kuhajte dok luk ne postane proziran, oko 5-7 minuta, zatim dodajte pasiranu rajčicu.
Začinite soli, svježe mljevenim crnim paprom i mljevenom crvenom paprikom. Kuhajte na laganoj vatri 30-40 minuta ili dok se umak ne reducira i ne zgusne, povremeno miješajući.
Nakon što ste skuhali njoke, dodajte im ovaj umak i servirajte s mozzarellom i parmezanom.