Registracija
Ako imaš Voyo pretplatu, registriraj se istim e-mailom i čitaj net.hr bez oglasa! Saznaj više
Toggle password visibility
Toggle password visibility
Već imaš račun?
Obnovi lozinku
Kuharica /

Recept kako napraviti fini umak za njoke

Fini umak za njoke možete dobiti kombinacijom rajčica, začinskog bilja i maslinovog ulja. U umak za njoke možete dodati i mozzarellu za još bolji okus.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx

Fini umak za njoke upotpunit će njoke i možete ih poslužiti kao glavno jelo bez mesa. U fini umak za njoke možete dodati luk i češnjak. Lagano ih pirjajte na ulju kako biste dodatno obogatili okus umaka od rajčice.

Sastojci potrebni za pripremu ovog finog umaka za njoke su:

maslinovo ulje

4 stabljike svježeg peršina

4 stabljike svježeg origana

2 stabljike svježeg ružmarina

2 stabljike svježeg ružmarina

2 stabljike svježeg bosiljka

manji luk, nasjeckani

3 češnja češnjaka, mljevena

40 ml pasirane rajčice

sol, papar

mljevena crvena paprika

mozzarella

65 g ribanog parmezana

Upute za pripremu ovog finog umaka za njoke:

Dodajte maslinovo ulje u tavu i zagrijavajte na srednjoj temperaturi. Dodajte peršin, origano, ružmarin i 2 stabljike bosiljka i kuhajte oko 5 minuta ili dok začinsko bilje ne postane hrskavo.

Uklonite začinsko bilje i bacite, a zatim dodajte luk i češnjak ulju, smanjite vatru ako je potrebno da se luk lagano kuha i ne posmeđi. Kuhajte dok luk ne postane proziran, oko 5-7 minuta, zatim dodajte pasiranu rajčicu.

Začinite soli, svježe mljevenim crnim paprom i mljevenom crvenom paprikom. Kuhajte na laganoj vatri 30-40 minuta ili dok se umak ne reducira i ne zgusne, povremeno miješajući.

Nakon što ste skuhali njoke, dodajte im ovaj umak i servirajte s mozzarellom i parmezanom.

403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike
Pročitaj i ovo
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Regionalni portali
403 Forbidden

403 Forbidden


nginx
Još iz rubrike