Kuharica /

Recept kako napraviti fini umak za njoke

Image
Foto: Pixabay

Fini umak za njoke možete dobiti kombinacijom rajčica, začinskog bilja i maslinovog ulja. U umak za njoke možete dodati i mozzarellu za još bolji okus.

9.9.2022.
12:09
Pixabay
VOYO logo

Fini umak za njoke upotpunit će njoke i možete ih poslužiti kao glavno jelo bez mesa. U fini umak za njoke možete dodati luk i češnjak. Lagano ih pirjajte na ulju kako biste dodatno obogatili okus umaka od rajčice.

Sastojci potrebni za pripremu ovog finog umaka za njoke su:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • maslinovo ulje
  • 4 stabljike svježeg peršina
  • 4 stabljike svježeg origana
  • 2 stabljike svježeg ružmarina
  • 2 stabljike svježeg ružmarina
  • 2 stabljike svježeg bosiljka
  • manji luk, nasjeckani
  • 3 češnja češnjaka, mljevena
  • 40 ml pasirane rajčice
  • sol, papar
  • mljevena crvena paprika
  • mozzarella
  • 65 g ribanog parmezana

Upute za pripremu ovog finog umaka za njoke:

Dodajte maslinovo ulje u tavu i zagrijavajte na srednjoj temperaturi. Dodajte peršin, origano, ružmarin i 2 stabljike bosiljka i kuhajte oko 5 minuta ili dok začinsko bilje ne postane hrskavo.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Uklonite začinsko bilje i bacite, a zatim dodajte luk i češnjak ulju, smanjite vatru ako je potrebno da se luk lagano kuha i ne posmeđi. Kuhajte dok luk ne postane proziran, oko 5-7 minuta, zatim dodajte pasiranu rajčicu.

Začinite soli, svježe mljevenim crnim paprom i mljevenom crvenom paprikom. Kuhajte na laganoj vatri 30-40 minuta ili dok se umak ne reducira i ne zgusne, povremeno miješajući.

Nakon što ste skuhali njoke, dodajte im ovaj umak i servirajte s mozzarellom i parmezanom.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo