OTKRIVENA TAJNA / Evo kako pravilno ispeći pite i peciva: Ova temperatura je ključna

Image
Foto: Shutterstok

Svaka zemlja nastoji recepte raznih pita prilagoditi njihovim običajima i hrani, ali važno je prilagoditi temperaturu i vrijeme pečenja

14.4.2024.
10:54
Shutterstok
VOYO logo

Postoje različite vrste pita, od slanih do slatkih, koje ljudi rade na različite načine, neki od kupovnih, a neki od domaćih kora.

Tajne o pravljenju pita prenosile su se još iz vremena drevnog Egipta i antičke Grčke do Rima.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na kojoj temperaturi se peku?

Na internetu se mogu pronaći različiti recepti za pite, koji odgovaraju različitim željama, no problem se javlja kada ne piše na kojoj se temperaturi trebaju peći. Tako i vrijeme pečenja ovisi o vrsti kora ili tijesta.

Image
NATPIS NA VRATIMA ODUŠEVIO /

Dobro se dobrima vraća! Pekarnica u susjedstvu dijeli besplatne pite svim trudnicama: 'Vjerujemo na riječ'

Image
NATPIS NA VRATIMA ODUŠEVIO /

Dobro se dobrima vraća! Pekarnica u susjedstvu dijeli besplatne pite svim trudnicama: 'Vjerujemo na riječ'

Ipak, sve pite i peciva peku se u zagrijanoj pećnici, a ako vidite da bi vam mogla zagorjeti, pokrijte je vlažnim papirom za pečenje ili aluminijskom folijom, kako bi se unutrašnjost ispekla.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Prilikom pečenja peciva, izaberite višu temperaturu, oko 200-250 °C. No, ono ovisi i o vrsti peciva. Pite koje u sebi sadrže kvasac, peku se na 240°C i to oko 45 minuta, dok one s gotovim korama, na 220 °C i 30 minuta. Pite u lisnatom, peku se na 220°C oko 30-45 minuta, piše Espreso.

Image
Foto: Shutterstock

POGLEDAJTE VIDEO: Tamburom i pjesmom za Ariju (3): Slavonci se ujedinili za djevojčicu koja boluje od spinalne mišićne atrofije

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
TOMA
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo