Da bi vaši domaći njoki od krumpira bili što ukusniji potrebno je obratiti pozornost na količinu brašna koju koristite obzirom da razne vrste krumpira različito upijaju tekućinu tijekom kuhanja, idealno bi bilo korištenje krumpira sa visokim sadržajem škroba, zatim pretjerano miješenje tijesta.
Potrebni sastojci za izradu domaćih njoki od krumpira:
- 0.5 kg krumpira
- 1 šalica brašna
- ½ žlica soli
- 1 jaje
Domaći njoki od krumpira pripremaju se na sljedeći način:
U velikom loncu skuhajte krumpir, izvadite iz lonca i ogulite. Oguljeni krumpir potrebno je naribati.
Pomiješajte sol, brašno, naribani krumpir i jaje te promiješajte da dobijete meko tijesto koje se ne bi trebalo lijepiti za prste.
Na pobrašnjenoj površini od tijesta rukama napravite trake i narežite tijesto na manje komadiće te vilicom oblikujte po želji. Domaći njoki od krumpira moraju se pobrašniti i ostaviti da odstoje 20 minuta prije kuhanja.
U velikom loncu zagrijte vodu i dodajte soli, domaći njoki od krumpira kuhaju se dok ne isplivaju na površinu.
Domaći njoki od krumpira mogu se servirati uz razne umake kao što su umak od rajčice s mozzarellom i parmezanom, umak od parmezana.
Isto tako domaći njoki od krumpira mogu se servirati uz razno povrće i začine kao što su majčina dušica, chilli i sl.