Dip od jogurta je lagani, osvežavajući umak koji savršeno upotpunjuje različite grickalice i povrće.
Sastojci:
1 šalica grčkog jogurta
1 krastavac
2 češnja češnjaka
Sok od pola limuna
Svježa mente
Sol i svježe mljeveni crni papar
Za pripremu dipa od jogurta, u zdjeli pomiješajte grčki jogurt, sitno nasjeckani krastavac, nasjeckani češnjak i svježe nasjeckanu mentu.
Navedenim sastojcima u sljedećem koraku dodajte svježe iscijeđeni sok od limuna, sol i svježe mljeveni crni papar prema vašem ukusu.
Dobro promiješajte sve sastojke dok se ne sjedine u glatku smjesu. Možete kušati i već ćete osjetiti dobar i kvalitetan okus.
Pustite dip od jogurta da odstoji u hladnjaku najmanje 30 minuta kako bi se okusi proželi te kako bi u konačnici bio što je moguće ukusniji.
Pripremljeni dip od jogurta možete pripremiti uz omiljene grickalice, poput tortilja čipsa, svježeg povrća (mrkve, krastavci, paprike) ili pak jednostavnih krekera.