„Strašno sam zadovoljan ovime što ste napravili svinjskom kareu, ovakvim modernim pristupom. Taj tač s krušnim mrvicama je stvarno perfektan…“, oduševljen je bio Ivan Pažanin nakon kušanja Andrejinih i Barbarinih pečenih leđa s pireom od jabuke i mrkve. Iznenađena je bila i Mateja Domitrović Sabo, kojoj je tanjur „strahovito dobar“, dok je Tomislav Špiček „skinuo kapu“ pred Splićankama. Inovativnost i kreativnost mladih kandidatkinja nagrađene su trima desetkama, njihovim prvim visokim ocjenama u natjecanju, za koje su mislile da ih nikada neće dobiti.
I Loreta i Ivana se mogu upisati u klub sretnika jer su za svoje češko tradicionalno jelo, pripremljeno prema receptu Loretine obitelji, dobile iznimno visokih 29 bodova. Zadranke su nagrađene dvjema desetkama od Špičeka i Mateje, dok je kim u umaku bio previše dominantan da bi i Pažanin bio toliko darežljiv.
„Apsolutno nemam nikakve zamjerke. Ništa mi ne strši. Dapače, kim mi paše, to je takvo jelo i ono se tako koristi. Dva sastojka su samo u ovim knedlama, božanstvene su… Ma sve je onako kako treba!“, rekao je Špiček i svojom ocjenom oduševio Zadranke, koje su još prošli tjedan bile na mukama zbog tri jedinice.
Vrlo visoke ocjene dobili su i Nikolina i Otto za glazirana rebarca (26) te Robert i Ivan za pečenu potkoljenicu s grah salatom (22), dok su Ružica i Barica, na iznenađenje svih u studiju - podbacile. Od ljubiteljice odojka očekivalo se puno, no dobile su samo 17 bodova za jelo podrijetlom iz njemačke pokrajine Bayern.
Na ljestvici ukupnih bodova poprilična je gužva. Svih osam parova u igri su za vođe timova sljedeći tjedan.
Čitaj, prati i komentiraj naše priče i na našoj Facebook stranici Život i stil!