Recept i priprema / Dagnje sa tjesteninom - jelo jednostavno za pripremu, a ukusno i zasitno

Image

Dagnje sa tjesteninom odličan su izbor ako želite brz i jednostavan ručak. Kako napraviti dagnje sa tjesteninom?

7.4.2022.
15:56
VOYO logo

Jeste li probali sami pripremiti dagnje s tjesteninom? Ako niste vrijeme je da pripremite dagnje sa tjesteninom. Priprema ovog jela je vrlo jednostavna i brza, a rezultat je odlično glavno jelo.

Za pripremu dagnji s tjesteninom potrebni su sljedeći sastojci:

Tekst se nastavlja ispod oglasa
  • 20 dkg špageta
  • 50 dkg dagnji, očišćenih
  • 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
  • 3 žlice maslinovog ulja
  • 2 prstohvata čilija - prema želji
  • pola limuna
  • list peršina
  • sol

Kako se pripremaju dagnje sa tjesteninom?

Skuhajte tjesteninu u posudi sa slanom vodom do al-dente. U međuvremenu kuhajte otvorene dagnje na pari u velikom loncu s poklopcem. Nakon što se školjke otvore, ostavite ih sa strane, ostavite sokove od kuhanja dagnji.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zagrijte ulje u velikoj tavi, a zatim pržite češnjak i čili dok češnjak ne omekša i tek počne rumeniti. Dodajte rezerviranu tekućinu od dagnji, pa pirjajte dok ne dobijete rijedak umak.

Špagete ocijedite i dodajte u tavu, zajedno s dagnjama. Miješajte dok se sve ne sjedini, a zatim umiješajte peršin, limunov sok i obilno začinite soli. Dagnje sa tjesteninom su gotove. Poslužite dagnje sa tjesteninom odmah u toploj posudi.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
ZA ELISU
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo