Jeste li probali sami pripremiti dagnje s tjesteninom? Ako niste vrijeme je da pripremite dagnje sa tjesteninom. Priprema ovog jela je vrlo jednostavna i brza, a rezultat je odlično glavno jelo.
Za pripremu dagnji s tjesteninom potrebni su sljedeći sastojci:
- 20 dkg špageta
- 50 dkg dagnji, očišćenih
- 4 češnja češnjaka, sitno nasjeckana
- 3 žlice maslinovog ulja
- 2 prstohvata čilija - prema želji
- pola limuna
- list peršina
- sol
Kako se pripremaju dagnje sa tjesteninom?
Skuhajte tjesteninu u posudi sa slanom vodom do al-dente. U međuvremenu kuhajte otvorene dagnje na pari u velikom loncu s poklopcem. Nakon što se školjke otvore, ostavite ih sa strane, ostavite sokove od kuhanja dagnji.
Zagrijte ulje u velikoj tavi, a zatim pržite češnjak i čili dok češnjak ne omekša i tek počne rumeniti. Dodajte rezerviranu tekućinu od dagnji, pa pirjajte dok ne dobijete rijedak umak.
Špagete ocijedite i dodajte u tavu, zajedno s dagnjama. Miješajte dok se sve ne sjedini, a zatim umiješajte peršin, limunov sok i obilno začinite soli. Dagnje sa tjesteninom su gotove. Poslužite dagnje sa tjesteninom odmah u toploj posudi.