Brzi kolač s lukom, slaninom i sirom slani je kolač koji možete poslužiti kao finger food. Priprema ovog slanog kolača je vrlo jednostavana.
Brzi kolač s lukom, slaninom i sirom - sastojci:
- 1 prhko tijesto (možete kupiti gotovo prhko tijesto)
- 15 dkg slanine
- 3 jaja
- žličica kumina
- luk
- 2,5 dcl kiselog vrhnja
- 15 dkg sira ementalera
- sol
- papar
Brzi kolač s lukom, slaninom i sirom - priprema:
Stavite prhko tijesto nalim za pečenje, tijesto izbodite vilicom i stavite u pećnicu koju ste zagrijali na 190 stupnjeva.
Za to vrijeme narežite luk na trake, u drugoj posudi pomiješajte jaja sa soli i malo papra, te dodajte izmjrvljeni kim. Umutite jaja u koja dodajte kiselo vrhnje i naribani sir te luk koji ste narezali na trakice. Sve zajedno dobro izmiješajte i nadjenite tijesto koje ste izvadili iz pečnice. Tijesto mora biti pečeno. Kada ste smjesu stavili na pečeno tijesto, rasporedite je ravnomjerno i naribajte još sira te dodajte pancetu.
Sve zajedno još stavite peći oko 10 minuta. Brzi kolač s lukom, slaninom i sirom je pečeni, možete ga poslužiti dok je topli.