Biskvit od limuna dovoljno je ukusan sam po sebi da ga možete poslužiti tako, bez kreme. Najbolji se okusi spoje ako biskvit od limuna poslužite uz čaj ili kavu, a još bolje uz kuglicu sladoleda. Ako mu ipak želite dodati kremasti dio, ne brinite jer biskvit od limuna može podnijeti i to. I dalje će biti vrlo ukusan.
Sve što vam treba za biskvit od limuna je:
- 1 šalica glatkog brašna
- Pola šalice šećera
- 4 jaja
- 60 grama ulja
- 1 limun
- 1 vanilin šećer
- 1 prašak za pecivo
- Prstohvat soli
Biskvit od limuna priprema:
Za početak odvojite žumanjke i bjelanjke. Žumanjke izmiksajte sa šećerom i vanilin šećerom, a zatim dodajte ulje, sok od limuna, naribanu limunovu koricu, prašak za pecivo te brašno. Sve izmiksajte. Bjelanjke istucite u čvrsti snijeg pa dodajte u ostale sastojke. Sve lagano pomiješajte kuhačom. Stavite da se pećnica zagrijava na 180 stupnjeva. Smjesu prebacite u namašćeni i pobrašnjeni kalup za pečenje. Pecite oko 20 minuta, a kada je gotovo ostavite da se hladi u ugašenoj pećnici.
Ovako pripremljeni biskvit od limuna oduševit će svakoga, a možete ga poslužiti i toplog.