ZLATNI TRIKOVI PROTIV PLIJESNI: / Evo kako se riješiti vlage i gljivica na baš svakoj površini - nije isto za sve

Image
Foto: shutterstock

Sve što ste dosad poduzimali možda vam je pomoglo trenutno prekriti plijesan, ali ne i zaustaviti njezin rast. Napokon znamo efikasnije rješenje!

28.8.2020.
18:49
shutterstock
Play logo

Vlaga nakon tuširanja ili kupanja nakuplja se u kupaonici, koliko god vi brisali sanitarije i pločice. A gdje god u vašem domu ima viška vlage, nakon nekoga vremena će se neminovno formirati plijesan.

Stručnjaci za za čišćenje ventilacijskih odvoda objašnjavaju kako plijesan nije samo estetski problem, već također može uzrokovati probleme s disanjem, potaknuti alergije, pa čak i oštetiti zidove i namještaj. Kako je se riješiti?

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Oprez s osjetljivim površinama!

Prije nego što se bacite na ribanje, stavite gumene rukavice, zaštitne naočale i pravilno postavljenu masku za lice. U kantu s vodom dodajte deterdžent za posuđe. Ako čistite neporozne površine, umočite četku u otopinu i njome očistite plohe.

Image
VAŠI RUČNICI SU GRUBI I SMRDE? /

Evo kako im vratiti svježinu i mekoću u četiri jednostavna koraka

Image
VAŠI RUČNICI SU GRUBI I SMRDE? /

Evo kako im vratiti svježinu i mekoću u četiri jednostavna koraka

Za osjetljivije površine upotrijebite spužvu ili meku krpu. Porozni materijali koji su postali pljesnivi, poput tepiha, vrlo vjerojatno ćete morati baciti. Kada plijesan uđe u vlakna ili porozne materijale, može biti vrlo teško potpuno je se riješiti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Posljednji korak je ključan

Play logo

Kada plijesan konačno uklonite, važno je da temeljito osušite tretiranu površinu. Uostalom, vlaga vas je zapravo i dovela u ovu situaciju. Koristite krpu za sušenje namještaja, otvorite prozore ili postavite ventilatore kako biste ubrzali postupak sušenja.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dodatan savjet: Izbjegavajte bojenje ili zatvaranje pljesnivih površina. To možda može prekriti plijesan, ali nije zajamčeno da će zaustaviti njezin rast i kasnije može dovesti do ljuštenja boje, piše portal Real Simple.

Schitt's Creek
Superstar
Život na vagi
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Señorita 89
Ja sam Zlatan
Britain's Got Talent
Play logo