SIGURNO ĆE VAS ODUŠEVITI! / Običan deterdžent za pranje suđa čini čuda o kojima niste ni sanjali

Odlična vijest za sve one koji žele uštedjeti na sredstvima za čišćenje. Ako ste mislili da deterdžent za suđe namjenjen samo suđu, jako ste se prevarili, a u čemu, otkrivamo u nastavku.

13.6.2015.
10:27
thinkstock
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Budući da je riječ o blagoj tekućini, često se može pokazati kao sjajan odabir prije jačih kemikalija. A i često je puno isplativija solucija. Nebrojeno je puno načina njegove upotrebe, a mi vam otkrivamo njih 10.

Napravite led za putni hladnjak

Deterdžent se ponaša slično kao i materijal koji se nalazi u ulošcima za putni hladnjak. Stoga, napunite vrećicu za zamrzavanje deterdžentom za posuđe, dobro ih zavežite i zamrznite te ih upotrijebite kad god poželite.

Podmažite škripava vrata

Umjesto jestivog ulja i u nedostatku pravog maziva za kvake i šarke, deterdžent je odlična zamjena za podmazivanje.

Ubijte buhe u tepihu

Imate li sreće i dom dijelite s mačkom ili psom, dobiju li dlakavci buhe, znate da će se prije njihovog odstranjivanja, zavući u sve moguće površine. Tepih, kauč, deka neka su od njih, a uklonite ih miksom vode i deterdženta.

Ukolonite masne mrlje s odjeće

Samo utrljajte malo deterdženta za suđe na mrlju i isperite vodom (ova metoda djeluje i na mrlje na okovratniku). Deterdžent je dovoljno blag da može tretirati većinu tkanina, čak i vunu i svilu, koje bi lako oštetili obični deterdženti za rublje.

Operite podove u kupaonici i kuhinji

Kako biste toplu vodu pretvorili u savršenog čistača, samo u nju dodajte dvije žlice tekućeg deterdženta za pranje suđa. Možete koristiti ovu mješavinu na pločicama , no izbjegavajte drvene podove.

Vratite sjaj vrtnom namještaju

U zdjelu s toplom vodom dodajte malo deterdženta i krpicom prebrišite namještaj koji dugo stoji na otvorenom. Zatim ga isperite obilno s puno vode.

'Izglancajte' svoj nakit

Malo deterdženta pomiješanog s mineralnom vodom sjajno će očistiti vaš nakit. Mjehurići će pomoći da se prljavština opusti, te će sapun lakše prodrijeti do svih dijelova (pogotovo je učinkovito kod čišćenja nakita s mnogo detalja ili rezbarija). Natopite nakit pet minuta u posudi s ovom mješavinom, te nakon toga više puta prijeđite sa sapunicom po nakitu. Tvrdokorne prljavštine se riješite uz pomoć mekane četkice za zube.

Očistite četke i češljeve za kosu

Pomiješajte par kapi deterdženta s toplom vodom i dobro natopite češljeve i četke u toj mješavini. Zatim ih istrljajte i na kraju dobro isperite.

Operite rublje koje se pere na ruke

Možete koristiti žličicu deterdženta za pranje suđa umjesto onog za pranje rublja kad perete rublje koje se može prati samo na ruke.

Ulovite i ubijte mušice

U zdjelicu s octom dodajte tri kapi deterdženta za pranje suđa. To će privući vinske mušice koje će se utopiti u ovoj mješavini.

Riješite se mrlja s tepiha

Pomiješajte žličicu tekućeg deterdženta za suđe s dvije šalice tople vode i ribajte mrlju s čistom bijelom krpicom umočenom u mješavinu. Ponavljajte sve dok krpica ne upije mrlju i ne nestane iz tepiha. Zatim operite spužvicom s hladnom vodom, te utapkajte preostalu tekućinu sa suhom krpicom.

Obrišite kuhinjske ormariće

Kao i pribor za kuhanje, tako se prljaju i kuhinjski ormarići, te ih treba redovito čistiti. Dodajte malo deterdženta u bočicu na raspršivanje s toplom vodom. Promućkajte i pošpricajte, pa obrišite s dobro natopljenom mokrom, a zatim i suhom krpicom.

Izvor: popsugar.com

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Izdvojeno

Regionalni portali