IZBJELJIVAČ? NI SLUČAJNO! Profesionalka otkrila što najbolje čisti kupaonicu i iznenadila mase: / 'To će vam reći i proizvođači pločica'

Image
Foto: TikTok

Izbjeljivač može napraviti trajnu štetu kada se redovito koristi na pločicama, tušu i slavinama jer nagriza većinu materijala, stvarajući mrlje kao od vode, koje se više ne mogu oprati

17.5.2021.
18:16
TikTok
Play logo

Primamljivo je koristiti izbjeljivač na svim tvrdokornim mrljama, posebno u vašoj kupaonici - ali ova profesionalna čistačica tvrdi da to agrasivno sredstvo donosi više štete nego koristi i da biste ga trebali izbjegavati.

Umjesto toga, australska čistačica iz tvrtke "The Big Clean Co" kaže da je sredstvo za pranje posuđa njezin top proizvod koji koristi za većinu poslova u kući.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa

Na svom je TikTok profilu, preko kojeg često dijeli savjete i trikove za čišćenje, objasnila da izbjeljivač može napraviti trajnu štetu kada se redovito koristi na pločicama, tušu i slavinama jer nagriza većinu materijala, stvarajući mrlje kao od vode, koje se više ne mogu oprati.

Za plijesan birajte vodikov peroksid

Zato za pranje podova, zrcala i zavjesa za tuširanje radije preporučuje tekući deterdžent za posuđe, osim ako u kupaonici imate plijesan. Tada ćete, kaže, ipak trebati nešto jače.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Za mrlje od plijesni možete od vodikova peroksida i sode bikarbone sami napraviti pastu za čišćenje", rekla je ova čistačica u svom videu. Ona prije ribanja namaže dobivenu pastu na površinu na kojoj su mrlje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Iako i sam vodikov peroksid ima svojstva izbjeljivanja, potpuno je drugačiji od standardnog izbjeljivača, ponajviše zato što ne sadrži klor, koji je otrovna komponenta većine sredstava za izbjeljivanje.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Zašto baš sredstvo za pranje posuđa?

"Tekući deterdženti za pranje posuđa moj je prvi izbor za čišćenje svih površina jer je njegova PH vrijednost najbliža neutralnoj vrijednosti vode", objasnila je čistačica te dodala da će i svaki ozbiljni proizvođač pločica reći kako na njima treba koristiti isključivo sredstva s niskom ili neutralnom PH vrijednošću.

Upravo su tekući deterdženti za posuđe, objasnila je za The Sun, prema svom sastavu, najbliži neutralnoj PH vrijednosti.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

"Sredstvo za pranje posuđa može se koristiti u svakoj prostoriji u kućanstvu, gotovo za sve", istaknula je. To je jedina stvar koju ona koristi za pranje zrcala, prozora, namještaja i različitih podova. Pri pranju podova, deterdžentu za posuđe ona u vruću vodu dodaje i nekoliko kapi eteričnog ulja eukaliptusa.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
BKFC 50
Superstar
Love island UK
Elon Musk show
default_cta
Ljubav je na selu
Ja sam Zlatan
Señorita 89
Britain's Got Talent
default_cta
Tri sestre
Play logo