CIJELI ŽIVOT POGREŠNO TOČITE PIVO: /

Nije ni čudo što vas napuhuje, evo kako to rade pravi znalci

Image
Foto: Getty

Ono što po svaku cijenu želite izbjeći, zapravo je korisno

5.7.2019.
8:09
Getty
VOYO logo

Ako promatrate pivopije u kafiću, znate da većina naginje čašu prilikom lijevanja iz boce kako bi se stvorilo što manje pjene na površini. Ono što vjerojatno ne znaju jest to da se pjenom oslobađa ugljični dioksid, koji uzrokuje nadutost. Dakle, izbjegavanjem pjene šteta od piva je veća i zato se poslije osjećate napuhnuto, pogotovo ako to još podebljate masnom hranom.

Image
KUHARI RAZMIŠLJAJU O PREDNOSTIMA PIVA: /

Osim što ga je zabavno piti, evo kako se koristi u kuhinji

Image
KUHARI RAZMIŠLJAJU O PREDNOSTIMA PIVA: /

Osim što ga je zabavno piti, evo kako se koristi u kuhinji

Image
Foto: Thinkstock

Men toasting in a bar

Pravilno točenje piva

Da biste uživali u svom omiljenom piću bez neželjenih posljedica, pivo u čašu prelijte tako da klizi po unutarnjoj strani čaše, koju brzo počnete ravnati. Nemojte ga točiti polako, nego energično. Tako ćete pjenom otpustiti ugljični dioksid u čašu. Pjena će se pretvoriti u pivo, a vi se nećete osjećati napuhnuto.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Tekst se nastavlja ispod oglasa
Sjene prošlosti
Gledaj odmah bez reklama
VOYO logo