Prava istina o povećanim grudima i boljem seksualnom životu

Žene koje se podvrgnu estetskoj operaciji povećanja grudi imaju poboljšan seksualni život, ali ne zbog razloga na koji biste prvo mogli pomisliti, tvrde znanstvenici.

Umjesto iznenadnog povećanja samopouzdanja, činjenica da je žena na sebe i svoj izgled potrošila vremena i truda zapravo podiže strasti u spavaćoj sobi na neku novu razinu, tvrdi Tomi-Ann Roberts, profesorica psihologije na sveučilištu Colorado.

‘Kada smo uložili trud i vrijeme te potrošili određenu količinu novca na nešto, imamo tendenciju opravdati taj trud. Dobar osjećaj kojeg pri tome imamo povećan je upravo zbog tog uloženog truda, a ne toliko zbog stvari koju smo napravili’, kaže Roberts koja je ovim objašnjenjem komentirala brazilsko istraživanje čiji su rezultati pokazali da žene nakon odrađene operacije povećanja grudi imaju aktivniji i zanimljiviji seksualni život.

U ovom je istraživanju sudjelovalo 45 žena koje su namjeravale podvrgnuti se operaciji ugradnje umetaka u grudi. Voditelj istraživanja, dr. Paulo Guimaraes, ispitanice je prije operacije zamolio da odgovore na upitnik vezan za seksualnu želju, uzbuđenje i seksualno zadovoljstvo. Na ovaj su upitnik odgovarale još dva, četiri i 18 mjeseci nakon operacije.

Devet žena koje su nakon operacije imale strije nisu primijetile nikakva poboljšanja u svom seksualnom životu. Strije se pojavljuju ako je umetak značajno veći od originalne veličine dojke. No, 36 drugih ispitanica kod kojih se nisu pojavile strije nakon operacije priznale su da im se seksualna želja pojačala i bile su općenito zadovoljnije seksualnim životom. O ovom su napretku izvijestile četiri i 18 mjeseci nakon operacije.

‘Ženska heteroseksualnost jako puno ovisi o tome hoće li naš partner biti zadovoljan onime što im ponudimo, a ovdje je u pitanju 45 žena koje su uložile mnogo vremena, novca i truda u tu svrhu. Ako takve promjene naiđu na odobravanje muških partnera, žene će se odmah osjećati seksualno privlačnijima. Ovo je pokazatelj da u našoj Victoria Secret kulturi ženske grudi služe za zadovoljstvo muškaraca’, zaključila je Roberts.

Povratak na Net.hr