Ultimativni vodič za analni seks

Možda ste uvijek željeli probati no, prenervozni ste da uopće spomenete partneru tu temu. Ili vam je analni seks dio ljubavničkog menija, a tražite savjete kako ga poboljšati.

7.1.2015.
10:25
VOYO logo

Stručnjakinja za seks i autorica knjige 'Hot sex tips, trick and licks', Jessica O'Reilley, te Jane Greer, seksualna i bračna terapeutkinja i autorica knjige 'What About Me? Stop Selfishness From Ruining Your Relationship', odgovorile su na sva vaša analna pitanja o seksu.

PITANJA NA KOJA STE ODUVIJEK ŽELJELI ZNATI ODGOVORE

Zar nije to malo... odvratno? "Najveća zabluda u vezi analnog seksa jest da je on prljav i odbojan, te da boli", kaže Greer. Za neke ljude to može biti istinito, no on može biti i ekstremno erotičan i uzbuđujuć. "Ako ste ga spremni probati, možete otkriti da je neočekivano zabavan i da će vam začiniti seksualni život", dodaje Greer.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

No, stvarno, boli li? Istraživanja su pokazala da je bol uobičajena, pogotovo na početku, no ne mora tako biti, a postoje i načini kako ga učiniti zadovoljavajućim, a ne bolnim. "S adekvatnim opuštanjem i postizanjem uzbuđenja, oba partnera bi trebala uživati", tvrdi O'Reilly. Ako vas boli ili vam je problematičan početak penetracije, stanite i produljite predigru dok ne budete spremni.

Kako početi? "Najvažnija stvar je da se osjećate udobno. Ako treba, odite se prije dobro oprati", ističe Greer. Nakon toga trebate polako nastaviti, objašnjava ona: "Možete početi s umetanjem prsta na početku, te korištenjem lubrikanata ili vazelina, kako bi se navikli na pristisak u rektumu i opustili ga. Posvetite se i drugim erogenim zonama - grudima, vratu, kako bi se uzbudili istodobno dok ste stimulirani analno."

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Je li nužna penetracija? Nije! Možete se zabavljati u području guze čak i ako niste još spremni ići do kraja. Prije nego dođe do penetracije, O'Reilly preporučuje igranje oko 'rupice' kako biste opuštenije prihvatili zadovoljstvo koje dolazi iz tog područja.

SAVJETI ZA ANALNE POČETNIKE

Pokušajte se sami poigrati "Vaša dva mišića sfinktera nisu nužna samo za analno zdravlje nego i za užitak", kaže O'Reilly. "Ove prstenaste strukture kontroliraju što ulazi i izlazi iz vaše guze, pa trebate biti upoznati s njihovim funkcioniranjem i naučiti kako ih kontrolirati. Kad ste pod tušem ili se dodirujete, pokušajte polako i nježno gurnuti podmazani prst unutra, kako bi se mišići zgrčili i opustili." Ovo će vas opustiti i pomoći vam da otkrijete što vam najbolje paše tamo iza.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Dišite duboko "Zadržavanje daha utječe na opuštanje mišića, što je bitan sastojak analnog seksa", kaže O'Reilly. "Dok duboko dišete vaš unutrašnji mišić sfinktera će se dovoljno opustiti da prihvati penetraciju." Mogli biste se osjećali kao da ste na trudničkom tečaju, no vježbajte disanje tijekom samostalnog vježbanja, kako biste bili spremni jednom kad u igru uključite i partnera.

Koristitite lubrikante "Većina ljudi za analni seks preferira lubrikante na bazi silikona", ističe O'Reilly. No bez obzira na to što odabarete, vjerojatno ćete željeti odabrati nešto kako bi cijelo iskustvo bilo više zadovoljavajuće. O'Reilly tvrdi da bez lubrikanta nema riječi o analnom seksu.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

SAVJETI ZA PROFESIONALCE

Probajte i oralno "Ako već neko vrijeme prakticirate analni seks i želite ga poboljšati, pokušajte s oralnim seksom analnog područja. To bi mogao biti uzdbuljiv način predigre. A ako osjećaj postane neugodan, prestanite sve dok se mišići ne opuste dovoljno da možete nastaviti", savjetuje Greer.

Udvostručite zadovoljstvo "Ako imate rodnicu i klitoris, iskoristite ih!" kaže O'Reilly. Ona savjetuje da u vaginu također umetnete neku igračku za seks kako biste dobili pritisak s obje strane. Naime neke žene tvrde da pritiskom donjeg stražnjeg dijela zide vagine, koji se stišće dvostrukom penetracijom, mogu doživjeti nevjerojatne orgazme.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Isprobajte pozu 'plesa u krilu' O'Reilly objašnjava to ovako: "Partner koji vrši penetraciju sjedne na stolac, a partnerica stane/nagne se u polučučnju iznad njega kao da će mu zaplesati u krilu. Ne samo da će ovo muškarcu pružiti seksi pogled, nego će i partnerici omogućiti potpunu kontrolu"

Upotrijebite igračke Ako stvarno želite pojačati senzaciju, O'Reilly predlaže da se poigrate s igračkama za odrasle, kao što je vibrirajući prsten za penis.

Tekst se nastavlja ispod oglasa

Bez obzira na sve... uvijek igrajte na sigurno "Anus je izrazito osjetljiv i može puknuti i inficirati se. Zato pazite da prakticirate siguran seks s lubrikantom i prezervativom. Uz to, izuzetno je bitno da ne miješate otvore, tj. da ništa (penis, igračku), ne gurate iz guze u vaginu", napominje O'Reilly.

Posljednja stvar Ako vas analni seks nimalo ne zanima, i to je potpuno u redu. Ne morate učiniti ništa što ne želite, a pogotovo se nemojte osjećati primoranima na to. Uostalom, tko zna, samo zato što vas nešto ne zanima danas, ne mora značiti da vas neće intrigirati za nekoliko mjeseci ili godina. Seksualni život se ionako mijenja s godinama i to je savršeno normalno.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
ksw 96
Gledaj uživo 20.7. od 20 sati
VOYO logo