ASTEROID VEĆI OD LONDONSKOG MOSTA DANAS ULAZI U ZEMLJINU ORBITU: / Putuje brzinom od 8,66 kilometara u sekundi!

Srećom, piše BBC, nema razloga za brigu - proći će pored našeg planeta na sigurnoj udaljenosti - točno 1.592.819 milja daleko od Zemlje

17.9.2020.
7:34
Ilustracija/Giphy.com

Asteroid za koji se procjenjuje da je veći od Londonskog mosta trebao bi danas ući u Zemljinu orbitu, javlja BBC. Asteroid, službeno poznat kao Asteroid 2014 QJ33, proletjet će pored Zemlje 17. rujna putujući brzinom od 19.371 milja na sat. To je 8,66 kilometara u sekundi.

Nasa prati asteroid za koji se predviđa da je širok 48 do 110 metara, što bi moglo značiti da je veći od Londonskog mosta.

Srećom, piše BBC, nema razloga za brigu - proći će pored našeg planeta na sigurnoj udaljenosti - točno 1.592.819 milja daleko od Zemlje. Niti jedan veliki asteroid nije udario u Zemlju u posljednjih 66 milijuna godina, a kakvo uništenje oni mogu uzrokovati dovoljno govori podatak da su nakon tog posljednjeg udara - izumrli svi dinosauri.

Podsjetimo, prošli tjedan su dva druga asteroida prošla pored Zemlje u razmaku od svega dva dana.

Nasa konstantno motri na više od 2000 asteroida koji su označeni kao potencijalno opasnima. Ipak, šanse da će jedan od njih udariti u Zemlju su jako male, a navodno znanstvenici u Nasi ima plan kako da se to ni ne dogodi. No, prošlog mjeseca sve je iznenadio asteroid veličine automobila koji je proletio pored Zemlje. Naime, nitko ga nije primijetio, a bila je riječ o najbližem prolasku pored naše planete u povijesti.

Možda će te zanimati

Friteza Pro Delimano
Od 479,95knOd 599,95kn
Pržena hrana s manje masnoće? Moguće je uz Pro fritezu na vrući zrak. Naručite Online.

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali