Play ponuda

TUŽNA VIJEST / Filmski svijet šokirala vijest o smrti zvijezde serije 'Walker, teksaški rendžer': 'Jako će nam nedostajati'

Image
Foto: Profimedia

Preminuo je Clarence Gilyard Jr., glumac najpoznatiji po glumi u filmu "Walker, teksaški rendžer" i sporednoj izvedbi u filmu "Umri muški". Imao je 66 godina, a u ovom trenutku nema dodatnih detalja o njegovoj smrti

29.11.2022.
11:48
Profimedia
Play ponuda

Clarence Gilyard Jr., glumac najpoznatiji po glumi u seriji "Walker, teksaški rendžer" i po sporednoj ulozi u filmu "Umri muški", preminuo je 28. listopada u 66. godini.

'Nositelj svjetla i snage za sve oko sebe'

Gilyardovu smrt potvrdilo je priopćenje Sveučilišta Nevada u Las Vegasu, gdje je glumac radio kao profesor filma i kazališta na UNLV College of Fine Arts.

"Profesor Gilyard bio je nositelj svjetla i snage za sve oko sebe", izjavila je predsjednica UNLV-a, Heather Addison.

shimmer fallback
shimmer fallback

"Kad god bismo ga pitali kako je, veselo bi izjavio da je 'ja sam blagoslovljen!'. Ali mi smo uistinu ti koji smo bili blagoslovljeni što smo mu toliko godina bili kolege i učenici. Volimo vas i jako ćete nam nedostajati, profesore G!", dodala je Addison u priopćenju koje prenosi Variety.

Gilyard je bio uspješni filmski, televizijski i kazališni glumac, ostavio je utisak 1980-ih nakon niza gostujućih televizijskih pojavljivanja, debitirajući u filmu kao Sundown u "Top Gunu" i glumeći terorističkog računalnog čarobnjaka Thea u "Umri muški".

Image
'SAŠA MI JE BIO SVE' /

Tihana Harapin Zalepugin prvi put nakon tragičnog gubitka: 'Kad sam ga vidjela toga dana, osjetila sam...'

Godine 1989. redovito je nastupao na televiziji u udarnom terminu s "Matlockom", glumeći Conrada McMastersa, glavnog kaznenog branitelja Andyja Griffitha.

Bok uz bok Chucku Norrisu

Gilyard se pojavio u 85 epizoda "Matlocka" prije nego što je napustio seriju 1993. radi još veće uloge: Jimmy Trivette, desne ruke čvrstog narednika Chucka Norrisa u CBS-ovoj vestern kriminalističkoj seriji "Walker, teksaški rendžer".

shimmer fallback
shimmer fallback

Pojavio se u svih 196 epizoda osme sezone serije. Nakon finala 2001. Gilyard je nastavio glumiti u raznim filmovima i TV emisijama.

Inače, rođen je 24. prosinca 1955. u Moses Lakeu. Odrastao je kao dijete vojnika, seleći se po zračnim bazama diljem SAD-a tijekom svoje adolescencije, prije nego što se njegova obitelj nastanila u Kaliforniji.

Nakon što je proveo godinu dana na Akademiji zračnih snaga kao kadet, Gilyard je pohađao Sterling College, a kasnije Kalifornijsko državno sveučilište, Long Beach i Kalifornijsko državno sveučilište, Dominguez Hills, gdje je stekao diplomu prvostupnika glume.

Gilyard se vratio akademskoj zajednici kasnije u životu, pridruživši se odjelu za kazalište na Sveučilištu Nevada u Las Vegasu kao izvanredni profesor 2006.

Gilyard je također radio kao producent i redatelj, režirajući epizodu serije "Walker, teksaški rendžer". Što se njegova privatnog života tiče, bio je u braku s Catherine Dutko, a kasnije se 2001. godine oženio Elen Gilyard.

Play ponuda
Play ponuda