Australska glumica Trisha Noble, koja se pojavila u dva filma franšize "Ratovi zvijezda", preminula je u 77. godini nakon bitke s mezoteliomom, piše Daily Mail.

Trisha je umrla 23. siječnja, nekoliko dana prije svog 77. rođendana od komplikacija od tumora uzrokovanih udisanjem azbestnih vlakana. Borila se je s opakom bolešću 18 mjeseci.

U franšizi "Ratovi zvijezda" Noble je glumila Jobal Naberrie, majku Padmé Amidale koju je utjelovila Natalie Portman. Pojavila se u filmovima "Zvjezdani ratovi: Epizoda II Klonovi napadaju" iz 2002. godine i "Zvjezdani ratovi: Epizoda III Osveta Sitha" iz 2005. godine.

Ostat će zapamćena po mnogim ulogama

Međutim, njezine su scene navodno izrezane iz posljednje verzije "Epizode II" i pojavljuju se isključivo na izdanjima s dodacima.

Rođena je pod imenom Patricia Ann Ruth Noble u Sydneyu. Svoju karijeru započela je showu "Bandstand" koji se na australskoj televiziji prikazivao od 1958. do 1972. godine. Također, 60-ih godina prošlog stoljeća nastupala je kao Patsy Ann Noble u Velikoj Britaniji i SAD-u.

Trisha je glumila narednicu Rosie Johnson u policijskoj drami "Strike Force", a ostat će zapamćena po svojim mnogim ulogama.