Kćeri pokojnog Slavka Brankova oduzet stan

Tena Nemet Brankov (18), kći pokojnih glumaca Marine Nemet i Slavka Brankova, 1. kolovoza morala je napustiti obiteljski dom, stan koji je njenim roditeljima na korištenje dodijelio Grad Zagreb.

7.8.2012.
10:12

Odluku o napuštanju stana od 55 kvadrata na petom katu u Strojarskoj ulici, koji je na korištenje dodijeljen glumačkom paru Marini Nemet i Slavku Brankovu, donio je Grad, piše vecernji.hr.

Slavko Brankov umro je 2006. godine, a Marina Nemet 2010. Glumački krugovi osupnuti su bešćutnošću.

'Zaista ne znam ništa o tome. Prvi glas. Ne vjerujem da je to moguće, da bi gradske vlasti takvo što dopustile', rekla je vidno šokirana Anja Šovagović Despot.

'Znam da Grad nije socijalna ustanova, ali nije trebalo ovako bezosjećajno. Moglo se pokušati naći rješenje, možda razgovarati o otkupu ili joj dopustiti da tu živi dok ne završi studij. Tena je kći moje divne prijateljice i kad mi je rekla što se događa, plakala sam s njom', kaže Nina Erak, glumica kazališta Kerempuh.

'Nakon smrti Slavka Brankova i Marine Nemet, o tada malodobnoj Teni skrb je preuzela baka Slava Nemet, koja u vlasništvu ima manji stan u Zagrebu, a Tena je nastavila koristiti gradski stan u Strojarskoj, iako je vrijeme na koje je sklopljen ugovor isteklo, sve do 1. kolovoza 2012. Tada je stan mirnim putem predala Gradu Zagrebu s obzirom na to da je riješila svoje stambeno pitanje kupnjom stana', stoji u dopisu Ninoslave Zeković, pročelnice za imovinskopravne poslove i imovinu Grada.

Kako piše Večernji, gradske su vlasti prije nepunih godinu dana zatražile da se Tena iseli iz stana, a ona je potom od ušteđevine koju joj je majka ostavila kupila manji stan u Držićevoj ulici. Tena o tome ni danas ne želi govoriti.

'Nema šanse, od mene nećete dobiti izjavu', rekla je za Večernji.

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali