I NIKOLINA RISTOVIĆ PROGOVORILA O SEKSUALNOM ZLOSTAVLJANJU: / 'Nisam niti pomišljala na traženje pomoći'

Nikolina kaže kako nije niti pomišljala na traženje pomoći, ili na prokazivanje nasilnika

23.1.2021.
9:05
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Voditeljica Nikolina Ristović na svom je Instagramu pratiteljima otkrila da je bila žrtva zlostavljača te da je zbog toga izgubila i projekt na kojem je radila. Također, kazala je i kako se nada da će sve veći broj svjedočenja žrtvi seksualnog zlostavljanja zaustaviti daljnja maltretiranja te da će se počinitelji kazniti.

"Ovaj trenutak u posvemašnjoj povijesti seksualnog zlostavljanja žena jest presudan. Sad ili nikad. Ili će iznjedriti vrijeme u kojem se nijedna djevojčica, djevojka ili žena neće osjećati krivom sto je isprovocirala vulgarnu gestu ili komentar muškarca kojem je samim rođenjem dana privilegirana pozicija - ili će revolucija naprosto s povlačenjem tsunami vala otplaviti neku žrtvenu jarad, a ostrašćena javnost blagonaklono će umuknuti poslije javnog čerečenja prokazanih predatora.

I sve će utihnuti. Spokojno ćemo spavati u prividu novog, ravnopravnijeg društvenog poretka. Nadam se boljem. Nadam se da će ovaj pokret svemu onome što su prolazile nebrojene žrtve dati viši smisao. Svrhu. Utjehu da to neće proživljavati naša djeca.

Znam što znači biti meta zlostavljača i što čini paralizirajući strah. Nisam niti pomišljala na traženje pomoći, ili, meni još strašnije, na prokazivanje nasilnika. Pod teretom ucjene, misleći da se prijetnja neće obistiniti, odabrala sam uzmak. Druga opcija naprosto nije bila opcija. I dobila ubrzo povratnu informaciju. 'Skinuti ste s projekta'. Usputna rečenica upućena u prolazu, bez ikakvog dodatnog objašnjenja. Nije mi niti bilo potrebno. Znala sam. Dalje je sve išlo glatko silaznim putem, sve dok nisam promijenila radnu sredinu.

I bilo je toga još. I prije i poslije. Imena neću reci, neki nisu više niti živi. A parcijalno ne bi niti imalo smisla. Svoje rane sam zaliječila, bijes i nemoć prestala osjećati. Samo nemojmo da kroz to prolaze naša djeca. Molim vas", napisala je Nikolina.

Tekst se nastavlja ispod oglasa
Imaš priču? Javi nam se!Pošalji priču

Možda će te zanimati

Telegram

Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču
Imaš priču? Javi nam se!
Imaš priču, ekskluzivu ili jednostavno temu za koju bi se trebalo čuti? Javi nam se, a mi ti jamčimo anonimnost.
Pošalji priču

Izdvojeno

Regionalni portali